Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki, toties lietainais laiks būtiski patraucējis kūlas dedzinātājiem - reģistrēti tikai divi sausās zāles degšanas gadījumi, no kuriem viens gan bijis lielā platībā, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Šaboha.

Sestdien plkst.17.08 ugunsdzēsēji steidzās uz Meiju ceļu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ēkas pirmajā stāvā deg balkons desmit kvadrātmetru platībā.

Jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās no nama bija evakuējušies desmit cilvēki, bet ugunsdzēsēji, izmantojot elpošanas maskas, izglāba trīs cilvēkus, no kuriem divi tika nodoti mediķiem.

Savukārt plkst.21.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Bangu ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva koka mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu 120 kvadrātmetru platībā un tai jau ir iebrucis jumts.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no nama bija evakuējušies divi cilvēki, kuri tika nodoti mediķiem.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta preses pārstāve Ilze Bukša, Ventspils ugunsgrēkā 39 gadus veca sieviete guvusi ļoti nopietnus apdegumus - viņai apdegušas gan rokas, gan kājas. Sieviete slimnīcā nogādāta smagā stāvoklī. Savukārt otrs cietušais - 45 gadus vecs vīrietis - guvis roku un sejas apdegumus. Viņš slimnīcā nogādāts stabilā stāvoklī.

Kā liecina VUGD apkopotā operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī valstī kopumā dzēsts 31 ugunsgrēks.

Lai arī kūlas degšana konstatēta tikai divās vietās, vienā no tām - Tukuma novada Jaunsātu pagastā - liesmas bija pārņēmušas ievērojamu platību - 20 hektārus.

VUGD darbinieki aizvadītajā diennaktī veikuši arī 25 glābšanas darbus - 14 novados, astoņus Rīgā, bet trīs - citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēts 3524 ugunsgrēki, tostarp 1428 reizes degusi kūla. Dažādās ugunsnelaimēs dzīvību zaudējuši 30, bet cietuši 157 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!