Foto: Antra Sprēde

Sestdien, 22. aprīlī, vairāk nekā 100 talcinieki sakopa Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza teritoriju, kā arī telpas Palmu mājā, portālu "Delfi" informēja LU pārstāve Antra Sprēde.

Aicinājumam esot atsaukušies ne tikai studenti, bet arī pasniedzēji, kā arī ģimenes ar bērniem.

LU SP priekšsēdētājas vietnieks Renards Ozoliņš, atklādams talku, norādīja, ka Botāniskais dārzs ir viena no lieliskākajām vietām, kur talkot, jo talkotājiem par iedvesmu kalpo dārza zaļā daile. Botāniskā dārza direktors Toms Andersons savukārt pauda prieku par lielo skaitu, kas uz talku bija ieradušies un aicināja talkotājus pie darba.

Talkot bija arī ieradies LU rektors Indriķis Muižnieks, kurš, smejoties sacīja, ka šogad viņš "ir ticis pie ļoti atbildīga celiņa kaplēšanas." Piedalīties talkā Botāniskajā dārzā rektoram ir sena tradīcija. "Tikko es biju iestājies universitātē, tā sākās ar darbošanos Botāniskajā dārzā, jo tad pirmkursniekus pirmās trīs dienas vēl pirms kolhoza sūtīja uz Universitātes Botānisko dārzu. Toreiz pēc talkas dabūju mazus aizrādījumus, ka esmu rododendrus izrāvis pārāk mežonīgi…," atceras rektors.

Sprēde informē, ka talkotāji izravēja celiņus, sagrāba pērnā rudens lapas un sakopa rododendru lauku, kuri jau briest pirmajai pavasara ziedēšanai. Savukārt stiprākie vīri sagatavoja dāliju lauku stādīšanai, izrakdami bedrītes gumiem, kā arī izraka ārā nevērtīgos vai pārstādāmos augus. Tāpat Palmu mājā studenti nomazgāja lielos logus un kāpņu laidienus.

"Ar mūsu pašu spēkiem darbi ietu daudz lēnāk, un mēs priecājamies, ka atnāk vesela armija talcinieku. Tās ir palīdzīgas rokas mūsu kolektīvam," sacīja Botāniskā dārza ainavu arhitekte Inga Langenfelde.

Sprēde atzīmēja, ka šogad uz talku viskuplākajā skaitā bija ieradusies Bioloģijas fakultāte , kopumā - 16 studenti.

Tiesa, talkošana notikusi arī citās LU ēkās. Sestdien studenti un mācībspēki talkoja pie Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes , bet jau piektdien, 21. aprīlī, talka notika Zeļļu ielas parkā pie Fizikas un matemātikas fakultātes, norāda Sprēde.

Jau vēstīts, ka sestdien jau no pulksten 9.00 Latvijā sākās Lielā talka. Oficiāli pieteiktas aptuveni 2000 talkošanas vietas visā Latvijā un citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!