Foto: F64

Kādā Jelgavas pilsētas bērnunama bērni tiešām sūtīti prom gan uz iestādēm Latgalē, gan citviet Latvijā, intervijā LNT rīta raidījumam "900 sekundes" apstiprināja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Ilona Kronberga.

Latvijas Radio šonedēļ jau vēstīja par kādu bērnunamu Jelgavā, kas bez citiem pārkāpumiem, piekopjot arī praksi nepaklausīgākos bērnus ievietot psihoneiroloģiskajās slimnīcās. Bērni tiekot nogādāti arī tālos internātos, parasti Latgalē. Kā uzsver Latvijas Radio, šādi atbrīvojoties no bērna, iestāde turpina saņemt pašvaldības naudu par tā uzturēšanu, lai gan faktiski bērns atrodas tālu prom un par viņu šajā laikā gādā valsts.

Kronberga LNT raidījumam skaidroja, ka Jelgavas bērnunamā oficiāli dzīvo 49 bērni, bet desmit no viņiem dzīvo dažādos internātos, tostarp Adamovas speciālā internātpamatskolā Rēzeknē un Rīgā. "Bērni ir sūtīti arī projām uz Latgali," apstiprināja Bērnu aizsardzības inspekcijas vadītāja.

Līdzīgi kā ziņoja Latvijas Radio, arī Kronberga atzinusi, ka Jelgavas bērnunamā ir lietas, kuras nenotiek tā, kā tām vajadzētu notikt. Patlaban ir ierosinātas trīs administratīvo pārkāpumu lietas, bet, ja tiks konstatētas krimināli sodāmas darbības, VBTAI vērsīsies arī policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!