11. aprīļa naktī Rīgas pašvaldības policija aizturējusi divus iereibušus britu tūristus, kuri vecpuišu ballītes svinēšanas skurbulī bija nolēmuši enerģiju izlādēt, salaužot Vecrīgā esošās Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas elektroniskos vārtus.

Centra pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju no videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri caur kameras aci pamanījuši divus, iespējams, iereibušus vīriešus, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā. Personas iekļuvušas vienā no Vecrīgas izglītības iestādēm un, streipuļojot pa skolas pagalmu, pieskrējuši pie vārtiem, sākuši tos spārdīt un ar rokām lauzt vaļā.

Izlaušanās laikā viens no huligāniem neveikli iesprūdis vārtos, bet ar drauga atbalstu un palīdzu vīrietis atbrīvojies no vārtu tvēriena. Pēc tam gan abi turpat nokrituši zemē un brīdi vāļājušies līdz spējuši piecelties.

Pēc brīža, salaužot vārtu elektronisko mehānismu, abi džentlmeņi izkļuvuši no slēgtās teritorijas un pamanījuši tuvojamies policijas ekipāžu, kurai jau bija nodota informācija par abiem pārkāpējiem. Vīrieši aizskrējuši aiz blakus esošās ēkas, kur neapgaismotā vārtrūmē noslēpušies.

Brīdī, kad policisti pamanījuši pārkāpējus, abi vīrieši sākotnēji izlikušies guļam, bet, kad policisti viņiem piebikstījuši, piecēlušies un sākuši skaidrot notikušo. Sarunā ar abiem vīriešiem kārtības sargiem izdevies noskaidrot, ka abi vīrieši ir Lielbritānijas pilsoņi, kuri Rīgā ieradušies svinēt vecpuišu ballīti.

Personas bijušas manāmā alkohola reibumā, bet kategoriski noliegušas, ka būtu lauzuši vārtus.

Uz notikuma vietu nosūtīta vēl viena ekipāža, kuras darbinieki devušies pie atlauztajiem vārtiem. Turpat sastapts arī izglītības iestādes nakts dežurants, kurš apstiprinājis, ka vārti ir atlauzti un vairs nedarbojas.

Briti aizturēti un nodoti Valsts policijas darbiniekiem, kuri turpinājuši darbu notikuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!