Foto: DELFI
"Skonto" stadiona saimnieki saņēmuši brīdinājumu no tiesu izpildītāja, ka tuvākajā laikā varētu tikt uzarts "Skonto" stadions, kas nozīmē, ka cerības Rīgā ieraudzīt Eiropas čempionus izplēnētu. Tikmēr Valsts policijā sākta resoriskā pārbaude, vēstī TV3 ziņu raidījums.

Pirms pāris gadiem stadionu iegādājās SIA "Adventik Group". Tās juridiskais konsultants un bijušais KNAB darbinieks, kurš iestājies Jaunajā konservatīvajā partijā Juris Jurašs raidījumam skaidroja, ka pēc tiesu izpildītāju interpretācijas viss tas, kas atrodas zemē, tostarp zem futbola laukuma izveidotā ūdens laistīšanas sistēma, ir kustama manta. Lai tai piekļūtu, laukums tuvākā laikā varētu tikt uzrakts, lai caurules varētu aizvest prom, raidījumam stāstījis Jurašs.

Jurašs pieļauj, ka notiekošais ir šantāža, kurā ierautas valsts amatpersonas un, iespējams, arī Latvijas Futbola federācijas augstākā vadība ar Gunti Indriksonu priekšgalā. Viņš pieļauj, ka šo darbību mērķis ir nomainīt stadiona apsaimniekotāju, kuram SIA "Adventik Group" uzticējis organizēt stadiona darbu, tostarp apkalpot izlases spēles, par kurām LFF maksā ap 38 000 eiro. Pierādījumu tam Jurašam gan neesot. Savukārt Indriksons šādus apgalvojumus nodēvējis par muļķībām.

Vēl Jurašs norādījis uz to, ka demontāžas procesu uzraudzījis nevis noteiktais tiesu izpildītājs, bet gan bijusī tiesu izpildītāja Inga Čepjolkina.

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi. Tajā vērtēs, vai darbības, kas notiek, ir atbilstošas likumam un nav saskatāmas kādas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā tiesu izpildītāju un policijas klātbūtnē sākās "Skonto" stadiona kustamā īpašuma demontāža. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 13. marta lēmums civillietā paredz par labu SIA "Light" apķīlāt "Skonto" stadiona kustamo īpašumu. Tikmēr stadiona nekustamā īpašuma saimnieki SIA "Adventika Group" likumā noteiktajā termiņā līdz 13. aprīlim tiesā iesniegs skaidrojumu šajā strīdā un prasīs noņemt kompānijai piederošo kustamo īpašumu no ķīlas reģistra.

Strīda laikā trīs personas civilajā apģērbā, uzrādot apliecības, arī aizturēja un aizveda SIA "Light" īpašnieku, Igaunijas pilsoni Alanu Selteru. Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka piektdien saistībā ar citu lietu ir aizturēta kāda persona.

Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, policija pagaidām nesniedz sīkākus komentārus par kriminālprocesu, kura ietvaros persona aizturēta. Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Selters ir atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!