Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) uzsākta disciplinārlieta pret VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Sandru Kārkliņu-Ādmini, apstiprināja VID ģenerāldirektores konsultante komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Aļona Zandere.

Disciplinārlieta uzsākta 7. aprīlī, un varētu ilgt mēnesi vai nedaudz ilgāk. Kārkliņa-Ādmine uz disciplinārkomisijas izmeklēšanas laiku atstādināta no pienākumu pildīšanas.

Zandere norādīja, ka disciplinārlieta ierosināta, lai noskaidrotu, vai VID uzsāktais nodokļu audits pret komersantu ir pamatots.

VID konkrētu komersantu neatklāj, bet portāls "diena.lv" ziņo, ka disciplinārlieta varētu būt ierosināta saistībā ar ieilgušo auditu būvfirmā "AB Build". "Šī būvfirma bija viens no lielākajiem apakšuzņēmumiem Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā. VID veiktajā nodokļu auditā, kas vēl aizvien nav pabeigts, notikušas dažādas dīvainības. Piemēram, procesa gaitā nomainīti nodokļu inspektori, kas pārbauda būvfirmas darījumus ar piegādātājiem un PVN atmaksas pamatotību. Auditēti tiek gan darījumi Stradiņa slimnīcas būvniecības gaitā, gan citos objektos," raksta medijs.

"AB Build" īpašnieks ir Andris Bojārs, liecina "Lursoft" dati. 2015. gadā tās apgrozījums sasniedzis 8,3 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!