Foto: LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) vēl nav pieņēmis lēmumu par to, vai pagarināt pielaides valsts noslēpumam termiņu Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei.

"Pārbaudes procedūra vēl nav noslēgusies un lēmums nav pieņemts," teica SAB preses pārstāve Iveta Maura.

Atsaucoties uz avotiem valdībā, Latvijas Televīzija svētdien ziņoja, ka Pētersonei-Godmanei nav atjaunota pielaide darbam ar valsts noslēpumu, kas nozīmējot, ka viņa, visticamāk, vairs nevar pildīt valsts sekretāres pienākumus.

Šogad Pētersonei-Godmanei beidzies pielaides termiņš.

Valsts sekretāre šobrīd atrodas atvaļinājumā ārpus Latvijas. Lūgta komentēt šo informāciju, Pētersone-Godmane ar sarakstes starpniecību atbildēja, ka nevar to komentēt, jo par pielaides nepagarināšanu nav informēta.

Pētersone-Godmane valsts sekretāres pienākumus Iekšlietu ministrijā veic kopš 2009.gada.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ar savas sabiedrisko attiecību padomnieces Daigas Holmas starpniecību portālam "Delfi" darīja zināmu, ka līdz pirmdienai nav saņēmis oficiālu informāciju saistībā ar Pētersones-Godmanes pielaides pagarināšanu, līdz ar to šobrīd papildu komentārus nevar sniegt.

Pielaides valsts noslēpumam piešķiršana ir tikai un vienīgi drošības iestāžu kompetences jautājums un tas neietilpst ministra kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!