Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdien, 2. aprīlī, Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji aizturējuši un Valsts policijai nodevuši trīs meklēšanā izsludinātas personas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Neilgi pēc pulksten 17 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki Matīsa ielas apkaimē pamanījuši trīs vīriešus, kuri sēdējuši uz ietves, bļaustījušies un aktīvi žestikulējuši ar rokām. Ieraugot policiju, visi trīs vīrieši strauji novērsušies un centušies nozust no likumsargu redzesloka.

Policisti nolēmuši vīriešus apturēt. Pārbaudot viņu datus, atklājies, ka viens no vīriešiem izsludināts meklēšanā saistībā ar zādzību. 42 gadus vecais vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts policijā.

Savukārt Kurzemes pārvaldes darbinieki neilgi pēc pulksten 21 devušies palīgā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Notikuma vietā mediķi norādījuši uz manāmi iereibušu sievieti un paskaidrojuši, ka viņai hospitalizācija nav nepieciešama. Blakus iereibušajai sievietei atradies ne mazāk iereibis pavadonis.

Personas datu pārbaudē konstatēts, ka vīrietim nav deklarēta dzīvesvieta, savukārt viņa mīļotā izsludināta meklēšanā saistībā ar zādzību. Uz notikuma vietu izsaukta vēl viena ekipāža. Vīrietis nogādāts dežūrdaļā, kur alkohola koncentrācijas pārbaudē izelpā noteikts, ka viņš ir 3,91 promiles reibumā. Pārkāpējam noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli – viens par dzīvesvietas nedeklarēšanu, bet otrs – par atrašanos alkohola reibumā cieņu aizskarošā stāvoklī. Savukārt 47 gadus vecā sieviete nogādāta Valsts policijā.

Stundu vēlāk, ap pulksten 22, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Vecrīgā, kur garāmgājēji ievērojuši kādu sabiedriskā vietā iemigušu vīrieti. Notikuma vietā policisti pamanījuši pie atkrituma urnas guļošu vīrieti. Persona pamodināta un veikta personas datu pārbaude, kurā noskaidrots, ka 41 gadu vecais vīrietis izsludināts meklēšanā.

Bezpajumtnieks aizturēts un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!