Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Otrdien vizītē Rīgā ierodas Ukrainas prezidents Petro Porošenko, informēja Ministru kabinetā (MK).

Porošenko oficiālā sagaidīšanas ceremonija notiks pulksten 11 Rīgas pilī, kur Ukrainas prezidentu uzņems Raimonds Vējonis. Pulksten 13 amatpersonas pie Brīvības pieminekļa svinīgi noliks ziedus.

Porošenko tiksies arī ar Latvijas Bankas valdes pārstāvjiem, bet pulksten 19 Melngalvju namā viņš ar sievu piedalīsies Vējoņa un viņa kundzes Ivetas Vējones rīkotās vakariņās.

Lai apspriestu jautājumus par sadarbību, reformām Ukrainā un drošības situāciju reģionā, ar Porošenko tiksies Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Kučinskis 5. un 6. aprīlī arīdzan viesosies Kijevā, kur Baltijas valstu premjeriem gaidāma tikšanās ar Ukrainas valdības vadītāju Volodimiru Groismanu.

Ukrainas prezidents ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) ieturēs darba pusdienas, kā arī ar savu kundzi atsevišķā programmā apmeklēs Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Rīgas Ukraiņu vidusskolu un Vaivaru pamatskolu.

Ukrainas prezidenta vizītes laikā pacels valsts karogus pie Rīgas domes struktūrvienībām, pakļautajām izpildinstitūcijām un uzņēmumiem, kā arī pašvaldībai piederošajām dzīvojamajām ēkām, portālu "Delfi" informēja domē.

Arī citas fiziskās un juridiskās personas Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs mudina pacelt valsts karogu pie to īpašumā esošajām ēkām.

Vizītes laikā transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu aizliegs:

  • no pulksten 7 līdz 13 Pils laukumā, Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Pils laukumam, kā arī Mazās Pils ielas posmā no Daugavas gātes līdz Pils laukumam;
  • no pulksten 7 līdz 13.20 Aspazijas bulvāra kreisajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu;
  • no pulksten 7 līdz 16.30 Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Apgabaltiesas ēkas līdz Elizabetes ielai;
  • no pulksten 7 līdz 14.30. Meistaru ielas labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Zirgu ielai;
  • no pulksten 17 līdz 21.30 Kaļķu ielas abās pusēs (abos virzienos), posmā no 11. novembra krastmalas līdz Rātslaukumam.

No pulksten 10.55 līdz 11.20 transportlīdzekļu satiksmi slēgs:

  • Pils laukuma un Muitas ielas krustojumā;
  • Pils laukuma un Torņa ielas krustojumā (pie Latvijas Bankas);
  • Pils laukuma un Citadeles ielas krustojumā.

Gājēju kustību nepieciešamības gadījumā ierobežos:

  • no pulksten 10 līdz 15.30 Pils laukumā;
  • no pulksten 12.30 līdz 13.15 laukumā pie Brīvības pieminekļa;
  • no pulksten 18.30 līdz 21.30 Rātslaukumā.

No pulksten 11.30 līdz 13.30 nepieciešamības gadījumā aizliegs ūdens transportlīdzekļu satiksmi Pilsētas kanāla posmā no gājēju tilta pie Nacionālās operas līdz tiltam pār kanālu pie Bastejkalna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!