Foto: LETA
Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks ir nosūtījis vēstules Ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, Konkurences padomes priekšsēdētājai Skaidrītei Ābramai un Valsts kontrolierei Elitai Krūmiņai aicinot izvērtēt Rīgas domes amatpersonu rīcību bez konkursa izvēloties pakalpojuma sniedzēju domes vienotās informācijas sistēmas uzturēšanas un papildināšanas nodrošināšanai.

"Piecu gadu laikā Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas uzturēšanai no pilsētas budžeta bez atklāta konkursa ir iztērēti vairāk nekā 17 miljoni eiro," apgalvo Pulks.

Deputāts uzskata, ka iepirkumu procedūra ir notikusi apstākļos, kuros nav bijusi pilnvērtīga konkurence, turklāt izstrādātā sistēma dublē jau esošu domes informācijas sistēmu. Deputāts pauž bažas, ka iepirkuma procedūra ir pieskaņota vienam uzņēmumam "ZZ Dats", kas varētu būt saistīs ar Rīgas domes vadību.

"Septiņpadsmit miljonu eiro piešķiršana kādai konkrētai firmai bez konkursa, bez iespējas citiem uzņēmējiem piedāvāt savu pakalpojumu un cenu rada aizdomas par konkrētu augstu pašvaldības amatpersonu savtīgu ieinteresētību," uzskata Pulks.

2013. gadā Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas uzturēšanai tika tērēti 3,7 miljoni, 2014. gadā 8,2 miljoni, bet 2016. gadā 5,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!