Foto: LETA

Ināras Vilkastes filmā, kas tika veidota korupcijā vainotā Vladimira Vaškeviča aizstāvībai, izskan apgalvojumi, ka bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece Juta Strīķe saistīta ar kādu autoavāriju un slēpusi tās pēdas. Strīķe gan šos apgalvojumus noraidījusi un sauc par pilnīgiem meliem, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Filmā ietverta intervija ar bijušo uzņēmēju Mihailu Ponomorenko, kurš apgalvo, ka KNAB darbinieki slēpuši pēdas pašu izraisītai avārijai. Negadījumā klāt esot bijusi arī Strīķe. "Man ir dzīvē šajā ziņā ļoti paveicies, jo es visu mūžu es neesmu bijusi nevienā avārijā," raidījumam pauda Strīķe, "tie ir pilnīgi meli, tie ir totāli meli."

Negadījums esot noticis 2002. gadā. "Nekā personīga" Ponomorenko stāstījis, ka viņam esot bijusi jāuzņemas vaina par avāriju, ko viņš nav izraisījis, jo visi auto braukušie KNAB darbinieki esot bijuši reibumā. Viņš apgalvo, ka esot saņēmis zvanu no paziņas, tobrīd drošības policijā strādājošā Jāņa Borovika, kurš lūdzis izlīdzēt un uzņemties vainu.

Boroviks, kurš šobrīd strādā Valsts ieņēmumu dienestā par Finanšu policijas pārvaldes direktora vietnieku, raidījumam apstiprinājis, ka pazīst Ponomorenko, bet noliedz, ka būtu saistīts ar jebkādas avārijas pēdu slēpšanu. Tāpat Ponomorenko apgalvo, ka vēlāk saistībā ar avāriju viņam izteikti draudi.

"Nekā personīga" noskaidrojis, ka 2002. gada 13. maijā uz ceļa Rīga-Baltezers-Tallina avarējusi automašīna "Mazda", un kā pārkāpuma izdarītājs reģistrēts Ponomorenko, bet pēc deviņām dienām lieta izbeigta.

Jau ziņots, ka maskaviete Natālija, kura ir viena no filmas "Neērtais Vaškevičs" sākotnējām autorēm, raidījumam "Nekā personīga" pastāstīja, ka filma ir safabricējums un meli. Filmā stāstīts par apsūdzēto bijušo muitas amatpersonu Vaškeviču un viņa sievu Vilkasti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!