Foto: AP/Scanpix
Sestdien, 25. martā, kāds vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par automašīnu zādzību, Rīgā atkārtoti mēģinājis apzagt transporta līdzekli, informē Valsts policija (VP).

Aculiecinieki Zolitūdē pamanījuši, ka vīrietis Paula Lejiņa ielā centās automašīnai "Volkswagen Passat" noņemt priekšējo dekoratīvo resti. Ņemot vērā, ka aculiecinieki zināja, kurš ir konkrētā braucamrīka īpašnieks, viņi par notiekošo uzreiz paziņojuši Valsts policijai un automašīnas īpašniekam.

Lai svešās mantas kārotājs nepaspētu aizbēgt, aculiecinieki to aizturēja. VP piebilst, ka ļaundaris nebija paspējis noskrūvēt dekoratīvo resti.

Aizturētais dzimis 1987. gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts par zādzībām no auto, kā arī narkotisko vielu lietošanu, norāda likumsargi.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu. VP informē, ka par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētais vīrietis pašlaik atrodas izolatorā.

Likumsargi izsaka pateicību aculieciniekiem, kuri nepalika vienaldzīgi un aizturēja ļaundari līdz policijas ierašanās brīdim. Tāpat VP aicina arī citus iedzīvotājus būt aktīviem - ja kāds pamana personas, kas veic aizdomīgas darbības pie automašīnām, notikuma brīdī jāzvana policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!