Foto: LETA
Pēc partijas "Vienotība" lūguma valdība par Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieka Jāņa Citskovska pārcelšanu Valsts kancelejas (VK) vadītāja amatā lems pēc nedēļas, tviterī informē partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Sākotnēji par Citskovska iecelšanu bija plānots lemt otrdien, 28. martā.

Kā secināts MK izstrādātajā rīkojuma projektā, Citskovska izglītība, profesionālā kvalifikācija, zināšanas un prasmes atbilst VK direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām.

Citskovskis IeM nodrošina iekšlietu politikas un stratēģijas izstrādi un īstenošanu finanšu, veselības un sociālo lietu, izglītības, personāla atlases un attīstības, informātikas un sakaru jomās, norādīts ministrijas mājaslapā.

Citskovskis ir pabeidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, kur ieguvis jurista kvalifikāciju un maģistra grādu tiesību zinātnē, norādīts viņa CV. Tāpat VK vadītāja amata kandidāts ieguvis mašīnzinību bakalaura grādu, kā arī inženierzinātņu maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē.

VK vadītāja amata kandidātam ir vairāku gadu pieredze valsts pārvaldē dažāda līmeņa vadošos amatos. Pirms kļūšanas par IeM valsts sekretāres vietnieku viņš strādājis Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē dažādos amatos.

Rīkojuma projektā secināts, ka Citskovskis IeM valsts sekretāra vietnieka amatā "demonstrē augsta līmeņa vadītājam atbilstošas kompetences – ļoti labas stratēģiskās plānošanas un komandas vadības prasmes, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz attīstību un citas kompetences".

Plānots, ka jaunajā amatā IeM valsts sekretāres vietnieks stāsies 3. aprīlī.

Vēstīts, ka no 21. marta Mārtiņš Krieviņš vairs nepilda VK direktora pienākumus. Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pilda Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!