Foto: Valsts policija

Baldones pagastā un Salaspilī likumsargi kārtējo reizi atsavinājuši cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām un kandžu, informē Valsts policija.

Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa 24. martā veikusi reidu ielu noziedzības apkarošanai. Reida laikā ap pulksten 20 likumsargi Salaspilī uz ielas pamanīja vīrieti ar lielu somu, no kuras rēgojās cigarešu bloki. Atklājās, ka somā ir 40 bloki ar cigaretēm, kopskaitā – 7400 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām. Nelegālo preču glabātājs policistiem nespēja paskaidrot, no kurienes tās ņēmis.

Apmēram 35 gadus vecais vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī, kur viņam noformēts administratīvo pārkāpumu protokols par akcīzes preču iegādes, realizācijas, uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu. Nelegālās cigaretes tika atsavinātas.

Tajā pašā dienā nelegālās akcīzes preces atsavināja arī Baložu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas likumsargi.

Policisti bija ieradušies privātmājā Baldones novada Baldones pagastā, lai pārbaudītu saņemto informāciju par nelegālo akcīzes preču apriti. No mājas tika izņemtas 1980 "Premjer" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Tāpat policisti atklāja, ka vīrietis mājās izgatavo kandžu. Tika atsavināti 28 litri mājas apstākļos ražota alkohola, kā arī alkohola destilācijas iekārta (titulbildē).

Likumpārkāpumu izdarījušais vīrietis ir 67 gadus vecs un par šādiem pārkāpumiem policijas redzeslokā nonācis pirmo reizi.

Atsavinātajam alkoholam nozīmēta ekspertīze, pēc kuras tiks lemts par iespējamu kriminālprocesa uzsākšanu. Par akcīzes preču aprites kārtības noteikumu pārkāpšanu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa fiziskām personām tiek piemērots sods no 70 līdz 700 eiro, konfiscējot preces.

Savukārt par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, glabāšanu un pārvietošanu fiziskām personām tiek piemērots naudas sods no 350 līdz 700 eiro ar nelikumīgā alkohola konfiskāciju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!