Foto: Valsts policija

Apjomīgas izmeklēšanas laikā Madonas policija aizturējusi vairāku personu grupu, kas nodarbojās ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Izmeklēšanas laikā policija aizturēja trīs personas, apturēja kādas nelikumīgas alkohola ražotnes darbību Daugavpils pusē un dažādās vietās Vidzemē, un Latgalē atsavināja vairāk nekā 120 tūkstošus dažādu marku cigarešu, 329 litrus alkohola, kā arī vairāk nekā 18 tūkstošus eiro lielu naudas summu, kas, visticamāk, iegūta nodarbojoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, norāda Vaskāne.

Valsts policija informē, ka izmeklēšana sākta pērn oktobrī, kad sankcionētas kratīšanas laikā policija pie kāda 1971. gadā dzimuša vīrieša atrada un atsavināja 34 540 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Pēc nepilniem diviem mēnešiem vīrietis vēlreiz nonāca policijas redzeslokā un decembra sākumā viņa dzīvesvietā Cesvainē policija atrada un atsavināja 30 980 cigaretes, 11,4 litrus alkohola, kā arī 8100 eiro lielu naudas summu.

Turpinot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja personu, no kuras nelegālās izcelsmes preces iegādātas, un 2017. gada februārī Cesvainē tika veikta kratīšana pie 1973. gadā dzimuša vīrieša un tās laikā atrasti un atsavināti 2000 cigarešu un 25 litri alkohola bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

Jau pēc mēneša policija nāca uz pēdām vēl kādai personai, kas iesaistīta nelikumīgo akcizēto preču aprites ķēdē. Noskaidrots, ka 1973. gadā dzimušais vīrietis preces iegādājies Daugavpilī no kāda 1970. gadā dzimuša vīrieša. Madonas novadā martā 1970. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts kopā ar 1973. gadā dzimušo vīrieti un 1970. gada dzimušajam vīrietim piederošajā "Volkswagen" markas automašīnā policija atrada un atsavināja 70 litrus alkohola un 12 tūkstošus dažādu marku cigarešu. Tāpat aizturētā 1970. gadā dzimušā vīrieša mantās atrasta nauda – vairāk nekā 300 eiro. Veicot kratīšanu 1973. gada dzimušā aizturētā vīrieša dzīvesvietā, tika atsavinātas 2340 cigaretes.

Izmeklēšanas laikā policija atklājusi, ka 1970. gadā dzimušajam vīrietim Daugavpils pusē pieder arī nelikumīga alkohola ražotne. Tās telpās policija atrada un atsavināja 40,8 tūkstošus cigarešu, 222,75 litrus alkohola, kā arī alkohola fasēšanai paredzētus priekšmetus - tukšo taru, korķus, dažādas etiķetes, kā arī Krievijas akcīzes nodokļu markas. Pie šī vīrieša tika atrasti 10 150 eiro, kas tika atsavināti.

Kopumā izmeklēšanas laikā atsavinātas 122 660 cigaretes, 329,15 litri alkohola, nauda - 18 571 eiro, "Volkswagen" markas automašīna, kā arī uzlikts arests personu mantai.

Par minētajiem pārkāpumiem Madonas policijā sākts kriminālprocess. Visām aizturētajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!