Foto: AFP/Scanpix

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 24. martā, Romā, piedaloties audiencē pie pāvesta Franciska, vēlreiz lūdzis viņu apmeklēt Latviju 2018. gadā, portālu "Delfi" informē premjera birojs.

"Jūsu svētība! Mums ir nepieciešama jūsu vizīte 2018. gadā!" sasveicinoties ar pāvestu, sacīja Kučinskis, ielūdzot viņu uz valsts dibināšanas simtgades svinībām.

Uzaicinājums pāvestam Franciskam apmeklēt Latviju izteikts atkārtoti, uzsverot, ka šādai vizītei būtu nozīmīga loma Latvijas sabiedrībai un cilvēkiem plašākā reģionā, jo Latvija un pārējās Baltijas valstis atzīmēs dibināšanas simtgadi.

Oficiāls ielūgums pāvestam Franciskam apmeklēt Latviju iesniegts Svētajā Krēslā jau 2015. gada 16. decembrī, informē birojā.

Nākamgad arī apritēs 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Baltijas valstīs.

Audience pie pāvesta notika par godu Eiropas Savienības (ES) dibināšanas 60. gadskārtai. Uzrunājot ES valstu un valdību vadītājus, pāvests aicināja domāt par Eiropas nākotni, akcentu liekot uz rūpēm par jauniešiem kā sabiedrības daļu, kas būs ES nākotnes pamatā.

Atbilstoši Itālijas puses un Vatikāna uzaicinājumam, ES valstu un valdību vadītāji uz Romu devušies kopā ar dzīvesbiedriem. Ministru prezidents Kučinskis ES dibināšanas 60. gadskārtas pasākumus apmeklē kopā ar kundzi Laini Kučinsku.

Savukārt sestdien, 25. martā, valstu un valdību vadītāji pulcēsies Kapitolijā, kur savulaik 1957. gada martā tika parakstīts tā sauktais Romas līgums, kas bija par pamatu sākotnēji sešu valstu radītās Eiropas Atomenerģijas kopienas un Eiropas Ekonomiskās kopienas izveidošanai.

Paredzēts, ka šā pasākuma ietvaros tiks pieņemta politiska deklarācija, kurā no jauna tiks apstiprināta Eiropas integrācijas projekta nozīme un ieskicēta attīstība turpmākajiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!