Foto: LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca šonedēļ plāno iesniegt nepieciešamos dokumentus Rīgas pilsētas būvvaldē, aicinot atbildīgo iestādi nodot ekspluatācijā slimnīcas jauno korpusu, trešdien vēstī Latvijas Radio.

Pabeigti visi būvniecības darbi un saskaņošanas procesi ar citām institūcijām, kā arī jaunajā korpusā aktīvi notiek pirmie ievākšanās darbi.

Latvijas Radio vēstī, ka jauno korpusu izdevies pabeigt iepriekš pagarinātajā termiņā, kas bija noteikts līdz šī gada aprīlim. Būvdarbi iepriekš kavējušies dažādu iemeslu dēļ, un korpusa būvniecības laikā mainījies būvdarbu vadītājs. Jaunā korpusa tapšanas laikā tieši būvniecības problēmu dēļ amatu atstāja tā brīža slimnīcas vadītājs Dins Šmits.

Tāpat būvniecības laikā radās bažas, ka projekts varētu pazaudēt Eiropas finansējumu, ja atkārtoti būtu nobīde tā izpildes termiņos. Tagad būvnieku pilnsabiedrības "SBRE" un konkrēto būvdarbu vadītājs Valdis Koks Latvijas Radio atzinis, ka patlaban "visi papīri, atzinumi ir saņemti, tā kā tur nekādiem pārpratumiem nevajadzētu būt".

"Mēs klāt vēl būsim un esam kādu brīdi, kamēr viņi ievāksies. Tāpat mums tur būs jābūt, un tas ir normāli tikai, ka būvnieks palīdz," situāciju skaidro būvdarbu vadītājs.

Savukārt slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle radio atzinusi, ka pacientiem ēka durvis vērs 1. jūnijā. Jaunajās telpās atradīsies poliklīnika, vairākas nodaļas, tostarp grūtniecēm, un arī dažādi izmeklējumi būs pieejami vienuviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!