Foto: F64

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) no personīgajiem līdzekļiem samaksājis 140 eiro Valsts valodas centra noteikto sodu par domes saziņu sociālajos tīklos latviešu un angļu valodās, liecina viņa ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš arī atzīmē, ka prasība Satversmes tiesai (ST) tiek gatavota, turklāt jurista pakalpojumi arī tiek apmaksāti no privātiem līdzekļiem, savukārt līdz ST spriedumam esošās Rīgas domes "Facebook" lapas krieviski un angliski uzturēs viņš pats un kolēģi.

"Un tikai par saviem, nevis pašvaldības līdzekļiem. Šajās lapās mēs turpināsim izvietot visu nepieciešamo informāciju, kā arī atbildēt uz rīdzinieku jautājumiem tajās valodās, kurās būs rīdziniekiem ērtāk komunicēt, tajā skaitā krieviski," raksta Ušakovs.

Viņš norāda, ka tādējādi saziņa ar rīdziniekiem citās valodās nokļūst pilnībā ārpus Valsts valoda likuma jurisdikcijas, tā kā šo saziņu neīstenos pašvaldība, bet gan vienkārši personu grupa, kas vēlas palīdzēt pašvaldībai un rīdziniekiem.

Jau vēstīts, ka ir stājies spēkā Ušakovam piemērotais sods saistībā ar pašvaldības saziņu sociālajos tīklos. Ušakovs Rīgas apgabaltiesā pārsūdzēja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas lēmumu nemainīt VVC direktora lēmumu. Apgabaltiesa 13.martā atteicās ierosināt apelācijas tiesvedību un pārskatīt pirmās instances spriedumu.

Ušakovs otrdien paziņoja, ka tiesu lēmumi, ar kuriem atstāts spēkā VVC noteiktais 140 eiro naudas sods saistībā ar pašvaldības saziņu sociālajos tīklos svešvalodās – krievu un angļu valodā, ir politiski, neprofesionāli un nekompetenti. Viņš solīja sūdzēties ST un Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!