Foto: Publicitātes foto

Aizsardzības ministrijā par jauno Jaunsardzes un informācijas centra (JIC) vadītāju iecelts Aivis Mirbahs, apliecināja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Jau ziņots, ka dienesta līgums šodien beidzas Jaunsardzes un informācijas centra (JIC) vadītājam Druvim Kleinam, kura pakļautībā savulaik strādāja pašreizējais aizsardzības ministrs. Kleins šo amatu ieņēma kopš 2010.gada.

Saskaņā ar valsts pārvaldē esošo procedūru, pirms sešiem mēnešiem ministrs ir izdevis rīkojumu par to, ka darba tiesiskās attiecības ar Kleinu netiks turpinātas.

"Valsts pārvaldē ir normāli, ka iestādes vadītājam, beidzoties termiņam, ministrs paziņo, vai darba attiecības tiks turpinātas vai nē. Tā ir viņa izvēle, un viņam nekas nav jāskaidro. Ministrs ir nozares atbildīgā amatpersona. Ja viņš uzskata, ka tas, ko vēlas sasniegt, nav sasniedzams ar konkrētā darbinieka kompetenci un pieredzi, tad pastāv izvēle mainīt šo amatpersonu. Tā tas ir pieņemts visā pasaulē. Katrā ziņā aizsardzības nozare nav vienīgā vieta, kur var atrast darbu," februārī žurnālistiem uzsvēra Kleins. Šodien JIC pārstāve Vineta Žilinska teica, ka Kleinam šobrīd neesot īpašu nākotnes plānu.

Attiecības ar ministru Kleins raksturoja kā lietišķas. Ministrs iepriekš uz trūkumiem viņa darbā nav norādījis, taču Kleins uzskata, ka darba uzteikums nav traktējams kā trūkums, jo ministrs vienkārši izpilda savus pienākumus un, acīmredzot, meklēs citu vadītāju.

Laikraksts "Latvijas Avīze" rakstīja, ka esot radušies jautājumi saistībā ar Kleina atbildību par JIC iepirkumiem biatlona jomā. Aizsardzības ministrija esot viedoklis, ka laikā, kad Jaunsardzei daudz kā trūkst, piemēram, ieroči, ierindas ekipējums, formas tērpi, dāsnums biatlonam, ar ko nodarbojas salīdzinoši maz jaunsargu, šķietot pārlieku liels.

Savukārt pats Bergmanis laikrakstam noliedzis, ka būtu bijis dusmīgs uz JIC vadītāju biatlona dēļ. Viņš gan atzinis, ka varbūt dažas lietas ar iepirkumiem un citas biatlona lietas nav ritējušas tik raiti, kā vajadzētu. Katrā ziņā biatlons Jaunsardzē tiekot attīstīts un konceptuāli tur neesot ko iebilst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!