Foto: Valsts policija
Valsts Policijas Latgales reģiona pārvalde Daugavpils novada Vecsalienas pagastā kādā neapdzīvotā privātmājā atradusi marihuānas audzētavu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi ieguvuši informāciju par personu grupu, kas, iespējams, saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Lai pārbaudītu saņemto informāciju, 14. februārī likumsargi veikuši kratīšanu.

Apskatot māju, policisti secināja, ka tās telpas speciāli aprīkotas ar siltināšanas lampām, ventilatoriem, gaisa kompresoriem un gaismas lampām. Kopā izņemti 187 marihuānas augiem līdzīgi stādi, kas atbilst 17 kilogramiem neizžāvētas marihuānas. Lai precīzi noteiktu šo vielu sastāvu un daudzumu, noteiktas ekspertīzes, taču jau tagad ir skaidrs, ka, visticamāk, tā tiešām ir marihuāna, norāda policijā.

Privātmājā tajā pašā dienā aizturētas arī iespējamās nelikumībās vainojamās personas - 1988. gadā un 1991. gadā dzimuši vīrieši. Abi jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 2. daļas un turpinās izmeklēšana.

Krimināllikumā par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu apriti bez nolūka tās realizēt, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!