Foto: LETA

Augstākās izglītības padome (AIP) šodien atlika lēmuma pieņemšanu par pozīciju saistībā ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju.

Kā pavēstīja AIP pārstāve Inga Vanaga, AIP lūgs Izglītības un zinātnes ministrijai pilnveidot izstrādāto RPIVA likvidācijas rīkojuma projektu un anotāciju, kā arī sniegt papildu pieprasīto informāciju.

Tāpat AIP lūgs ministrijai izvērtēt alternatīvos pedagoģiskās izglītības konsolidācijas modeļus, kā arī vērtēt RPIVA izteiktos pārmetumus un ierosinājumus par sagatavoto rīkojumprojektu.

Lemšana par pozīciju, kā arī atzinuma izstrāde attiecīgi notiktu pēc minēto dokumentu pilnveides.

Iepriekš AIP priekšsēdētājs Jānis Vētra uzsvēra, ka "jānolemj par konceptuālo atzinuma virzienu, taču mēs netaisāmies atbildēt "jā" vai "nē" formā - sniegsim atzinumu par katru no rīkojumprojekta punktiem".

Vētra atzina, ka pagaidām nevarot paredzēt, kāds varētu būt AIP atzinums. "Varu teikt, ka pašlaik nezinu, jo viedokļi ir ļoti dažādi," sacīja Vētra.

Kā ziņots, IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU). Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrija solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!