Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe varētu startēt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Raidījums vēstī, ka patlaban Strīķe nav kategoriski atteikusies kandidēt Jāņa Bordāna vadītās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) sarakstā. Viņa galīgo atbildi nesniedz, kamēr nav sagaidīts 6. februārī paredzētais spriedums viņas pēdējā sūdzībā par atlaišanu no KNAB, skaidro "De facto".

Strīķe "De facto" apstiprinājusi, ka viņu ir uzrunājušas vairākas partijas. Savukārt raidījums pieļauj, ka, ja Strīķe patiešām iesaistīsies politikā, tad pievienošanās JKP būtu visticamākais scenārijs.

No raidījuma sniegtās informācijas iziriet, ka galvaspilsētā vēlēšanās plāno startēt visas Saeimā pārstāvētās partijas. Saskaņā ar pagājušā gada nogalē mērītiem partiju reitingiem Rīgā iekļūt domē visai ticamas iespējas būtu arī Latvijas Reģionu apvienības (LRA) veidotam sarakstam. Ar nosacījumu, ka tā galvgalī jābūt Mārtiņam Bondaram.

Jau vēstīts, ka par dalību Bordāna partijā, kā arī kandidēšanu pašvaldības vēlēšanās iepriekš paziņoja Strīķes bijušais kolēģis KNAB Juris Jurašs. Bordāns raidījumam "De facto" komentējis, ka viņa pārstāvētā partija vēlēšanās startēs atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!