Foto: DELFI

Vismaz 32 Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo tuvinieki parakstījuši vienošanos ar uzņēmumu "Maxima Latvija" par 100 000 eiro izmaksu, liecina tiesā iesniegtie pieteikumi.

Pēc vienošanās parakstīšanas tuvinieku juristi civillietās vērsušies ar pieteikumu, lūdzot izbeigt tiesvedību daļā pret "Maxima Latvija" un "Tineo".

Patlaban tiesvedības pret šiem abiem uzņēmumiem izbeigtas un spēkā stājies spriedums četru trāģēdijā bojāgājušo cilvēku tuvinieku prasībās. Savukārt vēl četru bojāgājušo ģimenes tiesās iesniegušas pieteikumus par tiesvedības izbeigšanu daļā pret "Maxima Latvija" un "Tineo", bet pagaidām nav bijis lēmums par tiesvedības izbeigšanu.

Vēl desmit gadījumos tiesa pieņēmusi lēmumu par tiesvedības izbeigšanu pret šiem diviem uzņēmumiem, bet spriedums vēl nav stājies spēkā.

"Maxima Latvija" un "Tineo" izdevies noslēgt vienošanos arī ar desmit traģēdijas upuru tuviniekiem, kuri nav pret šīm kompānijām vērsušies civillietās, bet kuri atzīti par cietušajiem krimināllietā.

Bez šiem vēl vismaz četru traģēdijā bojā gājušo personu tuvinieki ir parakstījuši vienošanos par 100 000 eiro izmaksu ar "Maxima Latvija".

Jau iepriekš ziņots, ka "Maxima Latvija" ar daļu no Zolitūdes traģēdijā cietušajiem panākusi vienošanos, kas attiecas arī uz uzņēmumu "Tineo". Vienošanās paredz, ka katra bojā gājušā ģimene saņems 100 000 eiro.

"Delfi" aplēses liecina, ka par 14 bojā gājušajiem viņu tuviniekiem jau izmaksāta visa summa, bet pārējiem, kas parakstījuši vienošanos, patlaban izmaksāta daļa no pilnās summas. Kopumā uzņēmums "Maxima Latvija" saistībā ar panākto vienošanos traģēdijā bojā gājušo ģimenēm izmaksājusi aptuveni 2,2 miljonus eiro.

Vaicāts par kopējo izmaksāto summu "Maxima Latvija" pārstāvis Ivars Svilāns portālam "Delfi" atgādināja, ka panāktā vienošanās ar cietušo pārstāvjiem paredz maksājumu 100 000 eiro apjomā katrai no bojāgājušo ģimenēm. "Pašlaik joprojām turpinās aktīvs darbs kopā ar cietušo pārstāvjiem, lai vienotos ar ģimenēm, kas traģēdijā zaudējušas tuviniekus. Tomēr, respektējot cietušo lūgumu, pašlaik neizpaust plašāku informāciju par ģimenēm, kas parakstījušas vienošanos, līdz šim veikto izmaksu apjomu nevarēsim atklāt," norādīja uzņēmuma pārstāvis.

Jau vēstīts, ka Zolitūdes traģēdijas civillietās pret "Maxima Latvija", "Tineo" un SIA "Homburg Zolitūde" prasītāji, kuri ar "Maxima Latvija" noslēguši vienošanos, tiesās vērsušies ar pieteikumu izbeigt tiesvedību daļā pret pirmajiem diviem atbildētājiem.

Piemēram, Jēkabpils rajona tiesa lēma izbeigt tiesvedību civillietā daļā pret "Maxima Latvija" un "Tineo". SIA "Homburg Zolitūde" juridiskais pārstāvis, zvērināts advokāts Lauris Rasnačs par šo lēmumu iesniedza blakus sūdzību.

Lemjot jautājumu par apelācijas tiesvedības ierosināšanu šajā civillietā, Zemgales apgabaltiesa lēma atteikt ierosināt apelācijas tiesvedību. Zemgales apgabaltiesas lēmums šajā civillietā nav pārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!