Politisko organizāciju apvienības "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) valde par Rīgas mēra amata kandidātu virzījusi Armandu Krauzi, pirmdien paziņoja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Krauzi kā Rīgas mēra amata kandidātu virzīja Latvijas Zemnieku savienība (LZS), tomēr LZS neguva pilsētnieku atbalstu un netika ievēlēta Rīgas domē.

2014. gadā Krauze kandidēja 12. Saeimas vēlēšanās un tika ievēlēts. Tagad viņš ir ne tikai 12. Saeimas deputāts, bet arī Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs un ZZS valdes priekšsēdētājs.

Brigmanis preses konferencē līdz ar ZZS Rīgas mēra amata kandidātu iepazīstināja arī ar pārējo Rīgas pašvaldības deputātu amatu kandidātu "kodolu" – Askoldu Kļaviņu, Edgaru Tavaru un Artūru Graudiņu.

Ja ZZS tiks pie varas Rīgā, tad Krauze ir apņēmies visus četrus gadus strādāt pašvaldībā, ja ne, tad "skatīsies pēc apstākļiem". ZZS nav gatava strādāt koalīcijā ar "Saskaņu", bet ar jebkuru citu partiju, tostarp Saeimā opozīcijā esošajām, gan.

Krauze vērsa uzmanību, ka ZZS ieskatā Rīgas domei jāveicina sadarbība ar Pierīgas pašvaldībām. Tāpat ZZS Rīgas mēra amata kandidāts solīja, ka neko "neatņems iedzīvotājiem". Visas pašvaldībā pieņemtās atlaides iedzīvotājiem tiks saglabātas, tomēr savienība vērsīs uzmanību uz to, ko vēl var uzlabot, viņš minēja.

Tāpat Krauze solīja nodrošināt caurredzamu Rīgas domes kapitālsabiedrību pārvaldību, izveidojot domē komisiju, kas ir pakļauta pašvaldībai, nevis vienai personai. "Tas jo īpaši attiecas uz kapitālsabiedrībām, par kurām ir lielas diskusijas," skaidroja Rīgas mēra amata kandidāts, kā piemēru minot "Rīgas satiksmi".

Ja ZZS tiks pie varas domē, tad tā saucamā "kapu tramvaja" Rīgā nebūs, pauda Krauze, piebilstot, ka tramvajs būtu jānodrošina uz Mežciemu vai Pļavniekiem.

"Tā kā esam zemnieku partija, darīsim visu, lai izbeigtu nejēdzības centrāltirgū un citos tirgos," turpināja solīt Rīgas mēra amata kandidāts.

Tikmēr Kļaviņš skaidroja, ka savienība netaisīs "nevajadzīgu revolūciju" un iestāsies par stabilu un ilgtspējīgu attīstību. Savukārt Tavars aicināja atjaunot rīdzinieku piederības sajūtu galvaspilsētai un turpināt nodrošināt bezmaksas pusdienas skolēniem, izvēloties produktus, kas ražoti un audzēti Latvijā.

Ziņots, ka iepriekš Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde kā iespējamo ZZS Rīgas mēra amata kandidātu apspriešanai partijas domē virzīja LZP līdzpriekšsēdētāju Viesturu Silenieku. Viņš gan pavēstīja, ka neizslēdz sadarbību ar "Saskaņu" un tās līderi Nilu Ušakovu.

Pēc šī paziņojuma, partijas "Vienotības" Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis aicināja ZZS un Nacionālo apvienību (NA) ar parakstiem apliecināt plānus par kopīgu darbu Rīgas domē un atteikties no "Saskaņas" atbalstīšanas. Pēcāk Silenieks savu kandidatūru atsauca.

Savukārt LZP Rīgas nodaļa apspriešanai bija izvirzījuši LZP valdes priekšsēdētāja Tavara kandidatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!