Foto: stock.xchng
Ceturtdien klajā nākusi rokasgrāmata valsts pārvaldes iestāžu vadītājiem, kurā piedāvāti praktiski padomi un pašanalīzes soļi kompetenču pilnveidošanai, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte-Krūmiņa.

"Efektīva vadītāja rokasgrāmata" tapusi pēc Valsts kancelejas iniciatīvas un tā elektroniskā veidā pieejama ikvienam interesentam Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

"Grāmata ir praktisks ceļvedis jeb domu virzītājs tiem brīžiem, kad esam gatavi investēt savā profesionālajā attīstībā, tostarp, integrējot privātā sektora zināšanas un pieredzi arī valsts pārvaldes iestāžu efektīvā vadīšanā," uzsver Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un komunikācijas jautājumos Ieva Aile.

Rokasgrāmatas autores Anita Gaile un Marina Pavlova ir akadēmiskajā un profesionālajā vidē pazīstamas cilvēkresursu vadības ekspertes.

Rokasgrāmata veidota uz 12 līdera svarīgāko kompetenču bāzes, piedāvājot gan praktiskus padomus un pašanalīzes soļus kompetenču pilnveidošanai, gan arī pieredzes un iedvesmas stāstus no dažādu jomu izcilām personībām. Grāmatas fokuss ir uz organizācijas vērtību apzināšanos, stratēģiskā redzējuma paplašināšanu, attiecību veidošanu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu.

Par šo kompetenču lomu vadības mākslā ar savu personīgo pieredzi dalās Latvijas Folkloras biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Kapusts, AS "Elko Grupa" prezidents Egons Mednis, sociālā uzņēmuma "Mammu" īpašnieki Andris Rubīns un Finns Dobins, Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietniece Ilze Juhansone, basketbola treneris Ainars Bagatskis un citi cilvēki.

"Efektīva vadītāja rokasgrāmata" tapusi Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmas projektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!