Foto: Pašvaldības policija
18.janvāra vakarā iedzīvotāji Purvciemā uz ielas pamanījuši divus pamatīgi iereibušus vīriešus ar mazu bērnu un par to ziņojuši policijai.

Ierodoties notikuma vietā, policisti sastapa kādu manāmi iereibušu jaunu vīrieti, kurš sēdēja sniega kupenā. Blakus viņam stāvēja mazgadīgs zēns, kurš, ieraugot policistus, sāka bēgt, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Viens no kārtības sargiem devās bērnam pakaļ, bet otrs palika pie kupenā esošā jaunā vīrieša.

Pēc brīža pie notikuma vietā palikušā policista pienāca vēl viens jauns vīrietis un jautāja, kur palicis bērns. Izrādījās, ka jaunpienācējs ir mazā zēna 27 gadus vecais brālis, kuru viņš uz īsu bija atstājis pie iereibušā drauga. Pa to laiku zēns tika atrasts un atvests atpakaļ uz notikuma vietu.

Vecākais brālis atzina, ka ir piedzēries un paskaidroja, ka rūpes par jaunāko brāli līdz paša atžirgšanai var uzņemties vidējais brālis, kurš dzīvojot netālu.

Tāpat viņš piekrita veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi, kuras laikā konstatēts, ka viņš ir 1,34 promiļu reibumā.

Tikmēr kupenā guļošais vīrietis atžirga un sāka lamāties cieņu aizskarošiem vārdiem un uzvesties agresīvi. Arī uz vairākkārtīgiem aizrādījumiem vīrietis nereaģēja un nepārtraukti traucēja sarunu ar abiem brāļiem, cenšoties iekļūt policijas transportlīdzeklī, lamājoties un grūstoties.

Uz viņa huligānisko uzvedību bija spiesti noraudzīties vairāki garāmgājēji, tai skaitā mazi bērni. Pieņemts lēmums agresīvo personu aizturēt. Ievietojot vīrieti operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas telpā, viņš turpināja lamāties ar cieņu aizskarošiem vārdiem un ar rokām un kājām dauzīt aizturēšanas nodalījuma sienas.

Agresors tika nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Pārbaudes laikā konstatēts, ka viņš ir 2,67 promiļu reibumā. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots 100 eiro naudas sods.

Tikmēr bērns nogādāts pie vidējā brāļa, kurš piekrita par zēnu parūpēties līdz viņam pakaļ ierodas māte.

Lietas materiāli par astoņus gadus vecā zēna atstāšanu pie stiprā alkohola reibumā esošas personas nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!