Foto: LETA
Rīgas dzemdību nama pašreizējā vadītāja un topošā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga cer Stradiņa slimnīcu vadīt arī ilgtermiņā.

Viņa pastāstīja, ka piekrita pagaidām amatu ieņemt bez konkursa, jo Veselības ministrijas (VM) piedāvāja šādu variantu, ņemot vērā, ka darāmos darbus Stradiņa slimnīcā vairs nevarot atlikt. Viņa gan plāno pieteikties konkursā uz valdes priekšsēdētāja amatu, kuru VM izsludinās tuvākajā laikā.

Vaicāta par savām iespējām konkursā uzvarēt, Kreicberga norādīja, ka "konkurss ir konkurss", tomēr savas izredzes vērtē kā labas. Viņa gan atzina, ka zināmā mērā riskē, jo ar Dzemdību namu viņai bija noslēgts piecu gadu līgums un nekas neliecina, ka kāds šo līgumu gribētu lauzt. Kreicberga piebilda, ka pat tad, ja Stradiņa slimnīcai viņas zināšanas vairs nebūs vajadzīgas, viņa joprojām var strādāt ārstniecībā.

Savukārt, taujāta, kāpēc viņa piekrita uzņemties Stradiņa slimnīcas vadību, Kreicberga norādīja, ka juta to par savu pienākumu, kā arī viņas izglītība un pieredze ir atbilstoša. Tāpat viņa piebilda, ka Latvijā nav nemaz tik daudz profesionāļu ar biznesa izglītību un doktora grādu medicīnā.

Kopumā Kreicberga iecerējusi Stradiņa slimnīcu izveidot par Eiropas Savienības līmeņa universitātes klīniku – tāds bijis gan viņas, gan VM uzstādījums. Kreicberga atzina, ka šobrīd Stradiņa slimnīcu "nejūt" kā vienotu organismu, drīzāk kā atsevišķas klīnikas, tāpēc viņai šķitis, ka viņas pienākums ir tādu izveidot.

Jau ziņots, ka Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatā VM uz laiku plāno iecelt Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Dzemdību nams" vadītāju Kreicbergu, aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Kreicberga valdes priekšsēdētāja amatam uzrunāta, ņemot vērā viņas profesionālo pieredzi ārstniecības iestāžu vadībā, tai skaitā arī viņas pieredzi attīstības projektu īstenošanā.

Kreicberga pagaidām amatā tiks iecelta bez konkursa, ņemot vērā, ka iepriekšējais konkurss uz valdes locekļa vietu, kurš atbildētu par ārstniecību, decembrī beidzās bez rezultāta. Kā norādīja Šneiders, viņa amatā tiks iecelta uz laiku, līdz valdes loceklis tiks atrasts oficiālā konkursā. To atļauj Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums. VM pārstāvis piebilda, ka konkursā varēs piedalīties arī Kreicberga. Iepriekšējā konkursā Kreicberga gan neesot piedalījusies.

Plānots, ka Kreicberga amatā stāsies1.februārī. Līdz tam laikam tiks sasaukta slimnīcas kapitāldaļu turētāju sanāksme, kurā Kreicbergu iecels amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!