Foto: Shutterstock

Pirmdienas, 16. janvāra, vakarā Valsts policija kādā dzīvoklī Vecmīlgrāvī atradusi zīdaini, kura māte bijusi teju trīs promiļu alkohola reibumā.

Portālu "Delfi" Valsts policijā informēja, ka likumsargi saņēmuši zvanu no satraukta tēva. Viņš policistiem pastāstījis, ka atrodas savas mājas kāpņu telpā Vecmīlgrāvī. Vīrietis esot tikko pārradies mājās, taču viņa sieva, kura ir bērna kopšanas atvaļinājumā un pieskata abu pusgadu veco bērnu, neatver durvis un neatsaucas.

Tajā pašā laikā no dzīvokļa esot dzirdamas mazuļa raudas. Vīrietis bija uztraucies, ka varētu būt noticis kas nelāgs, jo pirms tam viņš bija sastrīdējies ar sievu.

Notikuma vietā ieradušies Ziemeļu iecirkņa policisti, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Arī pēc atbildīgo dienestu zvanīšanas pie durvīm neviens tās nav vēris vaļā.

Glābēji jau sākuši lauzt durvis, bet tad bērna māte tomēr pienākusi pie durvīm un tās atvērusi. 38 gadus vecā sieviete bijusi 2,9 promiļu lielā alkohola reibumā. Viņa paskaidrojusi, ka bija aizmigusi, tāpēc iepriekš neesot atvērusi durvis.

Dzīvoklī atradies arī abu mazulis. Mediķi konstatējuši, ka viņš ir pienācīgi apģērbts un pabarots, tāpat dzīvoklī ir viss nepieciešamais bērna attīstībai.

Taču ņemot vērā, ka atrašanās alkohola reibumā nav savienojama ar bērna aprūpi, policisti mazo nodevuši vecmāmiņas aprūpē līdz brīdim, kamēr māte izguļ reibumu. Vecmāmiņa labprāt piekritusi par bērnu parūpēties.

Saistībā ar notikušo Valsts policija pret bērna māti sākusi administratīvo lietvedību pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta – par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par šādu likumpārkāpumu vecākiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Policija papildina, ka ģimene iepriekš nav nonākusi atbildīgo dienestu redzeslokā, taču par šo gadījumu Valsts policija ir informējusi sociālo dienestu un bāriņtiesu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un, ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas, par to nekavējoties ziņot policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!