Foto: LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes valdes priekšsēdētāja amatā uz laiku Veselības ministrija (VM) plāno iecelt Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Dzemdību nams" vadītāju Ilzi Kreicbergu, pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Kreicberga valdes priekšsēdētāja amatam uzrunāta, ņemot vērā viņas profesionālo pieredzi ārstniecības iestāžu vadībā, tai skaitā arī viņas pieredzi attīstības projektu īstenošanā.

Kreicberga pagaidām amatā tiks iecelta bez konkursa, ņemot vērā, ka iepriekšējais konkurss uz valdes locekļa vietu, kurš atbildētu par ārstniecību, decembrī beidzās bez rezultāta. Kā norādīja Šneiders, viņa amatā tiks iecelta uz laiku, līdz valdes loceklis tiks atrasts oficiālā konkursā. To atļauj Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums. VM pārstāvis piebilda, ka konkursā varēs piedalīties arī Kreicberga. Iepriekšējā konkursā Kreicberga gan neesot piedalījusies.

Plānots, ka Kreicberga amatā stāsies 1. februārī. Līdz tam laikam tiks sasaukta slimnīcas kapitāldaļu turētāju sanāksme, kurā Kreicbergu iecels amatā.

Tāpat tuvākajā laikā VM plāno izsludināt oficiālu konkursu uz Stradiņa slimnīcas priekšsēdētāja amatu.

VM pārstāvis arī pastāstīja, ka Kreicberga vadītāja amatus abās ārstniecības iestādēs nesavienos.

Šobrīd Stradiņa slimnīcas valdē vēl ir Elita Buša un Arta Biruma, kura arī amatā ir iecelta bez konkursa. Tāpat joprojām izvērtēšanas procesā ir konkurss uz vēl vienu valdes locekļa vietu.

Jau ziņots, ka VM rudenī atkārtoti izsludināja konkursu uz Stradiņa slimnīcas valdes locekļa vietu medicīnas jautājumos, jo iepriekšējā reizē, kad tika meklēts Stradiņa slimnīcas valdes loceklis, nominācijas komisija virzīja Slimību profilakses un kontroles centra vadītājas vietnieku Dzintaru Mozgi, kurš savu kandidatūru vēlāk atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!