Foto: DELFI

Trešdien ap pulksten 19 Jelgavā "tehnisku iemeslu dēļ" evakuēts tirdzniecības centrs "Pilsētas pasāža", apliecināja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes galvenā speciāliste Ieva Sietniece.

Apmeklētāju evakuāciju veikuši veikala pārstāvji, savukārt VP ieradusies, lai atbilstoši ierastajai praksei šādās situācijās nodrošinātu sabiedrisko kārtību.

Vaicāta, vai policija konstatējusi kādu apdraudējumu sabiedrībai, Sietniece atbildēja noraidoši. Viņa piebilda, ka sīkāku informāciju par "Pilsētas pasāžas" evakuācijas iemesliem iespējams skaidrot pie veikala un būvvaldes pārstāvjiem.

Lielveikala vadītāja Solvita Gulbe uz aģentūras LETA zvaniem nav atbildējusi. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā portālu "Delfi" informēja, ka saņemts izsaukums uz tirdzniecības centru, tomēr evakuācija notikusi vēl pirms dienesta ierašanās.

Reģionālais protāls "Zz.lv" citē kādu aculiecinieku, kurš teicis, ka centra otrajā stāvā pie sporta veikala sākušas atdalīties grīdas flīzes. "Redzēju, kā flīzes cita pēc citas sāk celties uz augšu," portālam apgalvojis vīrietis.

2006. gadā uzcelto lielveikalu "Pilsētas pasāža" apsaimnieko nekustamo īpašumu kompānija "Marno J", kurai pieder arī tirdzniecības centri "Zoom" Rīgā un "Jēkabpils centrs", kā arī viesnīca "Opera Hotel&Spa" Rīgā.

SIA "Marno J" ir dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatdarbība ir nekustamo īpašumu projektu attīstīšana un sava nekustamā īpašuma pārvaldīšana.

Uzņēmums pieder Jeļenai Sagateljanai - 95,68%, bet pārējās daļas pieder Armēnijā reģistrētajam uzņēmumam "LLC Marnoe Elite Real Estate". 2015. gadā uzņēmums strādājis ar 7,1 miljona eiro apgrozījumu un 1,48 miljonu eiro peļņu, bet pagājušā gada finanšu dati vēl nav apkopoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!