Foto: F64

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atstājusi spēkā Augstākās izglītības padomes (AIP) lēmumu un atteikusi ārkārtas akreditāciju Latvijas Biznesa koledžai (LBK), portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

Jau vēstīts, ka bažas par nelegālās imigrācijas riskiem saistībā ar šīs koledžas mēģinājumiem piesaistīt ārvalstu studentus iepriekš pauda drošības iestādes, gan citas atbildīgās iestādes. AIP pērn lēma akreditāciju atteikt. LBK šo lēmumu apstrīdēja IZM.

Kā norāda ministrijā, LBK līdz ar IZM lēmuma spēkā stāšanos šā gada 23.februārī zaudē valsts akreditētas augstākās izglītības statusu un tiesības izsniegt valsts atzītus augstākās izglītības diplomus.

Ņemot vērā ārvalstu studentu sūdzības par koledžas rīcību, kā arī valsts institūciju vairākkārt paustos iebildumus par koledžas darbību ārvalstu studentu uzņemšanā, 2016. gada maijā Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) veica LBK darbības izvērtējumu. Pārbaudes laikā koledžas darbībā tika konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, uz kuriem IKVD bija norādījis arī iepriekš veiktajā pārbaudē 2015. gadā.

Pamatojoties uz izglītības un zinātnes ministra rīkojumu, AIP veica koledžas ārkārtas akreditāciju un 2016. gada 27. oktobrī pieņēma lēmumu atteikt LBK akreditāciju.

LBK netiek liegtas tiesības realizēt pirmā līmeņa augstākās izglītības programmas. LBK studējošie var turpināt studijas LBK un noslēgumā saņemt akadēmisko izziņu.

Koledža pēc sešiem mēnešiem no apstrīdētā lēmuma pieņemšanas datuma un konstatēto pārkāpumu novēršanas var atkārtoti iesniegt AIP akreditācijas iesniegumu.

IZM papildina, ka Latvijā darbojas 56 augstākās izglītības iestādes: 30 augstskolas – 17 valsts augstskolas, no tām 6 universitātes, un 13 privātās augstskolas, un 26 koledžas – 17 valsts un 9 privātās koledžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!