Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pirmdien preses konferencē informē par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizāciju. Pasākuma video tiešraidi var vērot arī portālā "Delfi".

Kā norāda IZM, visas RPIVA astoņas reģionālās filiāles turpinās darbu kā Latvijas Universitātes (LU) filiāles. IZM uzsver, ka visi RPIVA studenti varēs turpināt un pabeigt studijas LU vai pēc izvēles citā augstskolā, kas piedāvā līdzīgu studiju programmu. Ne budžeta, ne maksas programmu studentiem reorganizācijas dēļ nebūšot finansiālu zaudējumu, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Reorganizācijas rezultāti studējošie, mācībspēki un pašvaldības būšot ieguvēji, jo ikvienam būs "pieejama prestiža izglītība, moderna izglītības infrastruktūra un akadēmiskie resursi, kuros IZM turpmākajos gados ieguldīs ievērojamus Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus".

IZM atgādina, ka visas RPIVA reorganizācijā iesaistītās augstskolas ir apliecinājušas, ka nepieciešamības gadījumā gatavas pārņemt RPIVA studējošos, kopīgi ar IZM lemjot par katra konkrēta studenta interešu un tiesību nodrošināšanu. Pašvaldības, kuru teritorijā izvietotas RPIVA filiāles, esot izteikušas atbalstu jaunajām iniciatīvām.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) parakstījis izglītības un zinātnes ministram Šadurskim adresētu rezolūciju, aicinot viņu sniegt informāciju par plānotajām izmaiņām augstākās izglītības iestādēs. Informācija izglītības un zinātnes ministram jāsniedz Ministru prezidentam līdz 16.janvārim.

IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu. RPIVA reorganizācija notiks atbilstoši Augstskolu likuma nosacījumiem, kas paredz, ka lēmumu par valsts dibinātas augstskolas likvidāciju pieņem MK. Pēc Augstākās izglītības padomes atzinuma saņemšanas IZM rīkojuma projektu virzīs apstiprināšanai valdībā, un plānots, ka valdība to varētu skatīt februāra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!