Foto: Valsts policija
Šobrīd policija vēl nav guvusi neapgāžamus pierādījumus par to, kurš no iesaistīto transportlīdzekļu vadītājiem būtu vainojams Aizputes novadā notikušajā avārijā, kurā dzīvību zaudēja divgadīgs bērns, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka 9. janvārī Aizputes novada Kazdangas pagastā uz autoceļa Skrunda – Aizpute "Ford" un "Peugeot" avārijā gājis bojā 2014. gadā dzimis zēns.

Iepriekš policija ziņoja, ka 1977. gadā dzimusi sieviete vadījusi "Ford" automašīnu, kas saslīdējusi un iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrusies ar "Peugeot 306", kuru vadīja 1987.gadā dzimusi sieviete.

Policija informē, ka likumsargi joprojām skaidro notikušā ceļu satiksmes negadījuma apstākļus. Patlaban ir zināms, ka pēc negadījuma "Ford Transit" vadītāja nekavējoties sniegusi pirmo medicīnisko palīdzību cietušajam bērnam no otras iesaistītās automašīnas.

Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku ierašanās bērna glābšanu pārņēmuši mediķi, taču gūtie ievainojumi bijuši pārāk smagi. Policija, kā vienu no bērna traumu gūšanas iemesliem, izskata bērnu sēdeklīša nepareizu lietošanu. Iespējams, tas bija nostiprināts neatbilstoši ražotāja norādēm.

Patlaban par notikušo ierosināts kriminālprocess, kurā likumsargi skaidro avārijas apstākļus.

Valsts policija atgādina par bērnu sēdeklīšu lietošanas nepieciešamību, kā arī norāda, ka ir strikti jāturas pie ražotāju noteiktajām sēdeklīšu lietošanas instrukcijām. Tikai tā sadursmes brīdī tiek nodrošināta drošības funkcija, samazinot bērna ievainojumus un izvairoties no traģiska iznākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!