Foto: LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas nodaļas vadītājs, Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) par Zaļo un zemnieku savienības Rīgas mēra kandidātu vēlētos virzīt Edgaru Tavaru, nevis Viesturu Silenieku.

Politiķis norādīja, ka pēc tam, kad parādījās informācija par iespēju kā mēra kandidātu virzīt LZP līdzpriekšsēdētāju Silenieku, politiskajam spēkam nācās saskarties ar izsmieklu, kā arī sākās runas par iespējamu vienošanos par sadarbību ar partiju "Saskaņa".

Kalnozols, kurš ir arī Saeimas deputāts, kritiski vērtē šāda negatīva partijas tēla veidošanos, tāpēc norāda, ka par mēra kandidātu būtu jāvirza LZP valdes priekšsēdētājs Tavars. Politiķis skaidro, ka pirms vairākiem gadiem, kad neviens negribēja būt par valdes priekšsēdētāju, Tavars kā "perspektīvs cilvēks" uzņēmās pildīt šos pienākumus un kopš tā laika partijas biedru, nodaļu, kā arī deputātu skaits pašvaldībās un Saeimā esot dubultojies.

Zaļās partijas Rīgas nodaļas vadītājs arī norādīja, ka ir notikusi 20 LZP domnieku aptauja, no kuriem vairāk nekā puse esot paudusi atbalstu Tavara kandidatūrai, bet par Silenieku esot iestājušies divi domnieki. Ne visi LZP domes pārstāvji piedalījās šajā aptaujā.

Kalnozols norāda, ka Rīgas nodaļa vēl nav lēmusi par Rīgas mēra amata kandidāta virzīšanu un ka viņš nezina, kāds būs nodaļas lēmums. Saskaņā ar LZP statūtiem kandidātus pašvaldību vēlēšanām vispirms apstiprina vietējās nodaļas kopsapulcē un galīgo lēmumu pieņem partijas valde.

Kā ziņots, LZP valde izskatīšanai domes 13.janvāra sēdē ir virzījusi Silenieka kandidatūru mēra amatam. Šī jautājuma skatīšanu domes sēdē varētu saistīt ar vēlmi nodrošināt kandidātam pārliecinošu politiskā spēka atbalstu.

Lai kļūtu par ZZS Rīgas mēra kandidātu Sileniekam jāsaņem ne tikai LZP atbalsts, bet arī akcepts no Latvijas Zemnieku savienības (LZS). Tāpat kā "zaļajiem" arī "zemniekiem" ir tiesības apspriešanai piedāvāt savu iespējamo ZZS kandidātu Rīgas mēra amatam. Tomēr tiek izteikts pieļāvums, ka prioritāri savu kandidātu mēra amatam no ZZS apspriešanai varētu virzīt LZP.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!