Otrdien Valsts policija kādā dzīvoklī Dobelē atradusi mirušu sievieti un vīrieti, kā arī badā nomirušu zīdaini, trešdien preses brīfingā sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policijas priekšnieks stāstīja, ka trīs pirmajās 2017. gada dienās Valsts policija reģistrējusi trīs slepkavības, kurās motīvs ir mantkārība. Divas no slepkavībām notikušas Zemgalē, bet viena Rīgā. Iepriekš noslepkavotās personas pieteiktas kā bezvēsts pazudušas, bet vēlāk policija atklājusi, ka visas trīs personas noslepkavotas.

Tomēr preses konferencē policijas priekšnieks vairāk pievērsās Dobelē notikušajai traģēdijai, kura policijas ieskatā izcēlusies ar apkārtējo cilvēku vienaldzību. "Mani kā Valsts policijas priekšnieku satrauc noziegumi pret personas dzīvību un veselību un mūsu cilvēku kopā dzīvošanu, iejūtību, vienaldzību," iesāka Ķuzis.

Otrdien policijā vērsusies sieviete, kas ziņojusi, ka viņa nevar sazvanīt savu meitu. Taču ārpus sievietes dzīvesvietas, dzīvoklī dzirdamas bērnu raudas. Meitas dzīvesvietā ieradusies policija, kas secinājusi, ka durvis ir slēgtas, taču vaļā tās neviens never. Uz notikuma vietu izsaukti ugunsdzēsēji, kas pa otrā stāva logu iekļuvuši dzīvoklī un atvēruši policistiem durvis.

Dzīvoklī policija atradusi mirušu sievieti un vīrieti, kā arī četrus viņu mazos bērnus, no kuriem deviņus mēnešus vecais zīdainis bija nomiris badā, notikušo ieskicēja policijas priekšnieks. Savukārt trīs, četrus un piecus gadus vecie bērni nogādāti slimnīcā smagā stāvoklī – viņu organismi bijuši novājināti no atūdeņošanās un ēdiena trūkuma.

Likumsargi noskaidrojuši, ka pēdējo reizi ģimene redzēta pērnā gada 27. decembrī. Ģimene dzīvojusi sociālā mājā, bet nedz kaimiņi, nedz citi apkārtējie nebija pievērsuši uzmanību bērnu kliedzieniem un raudāšanai un izsaukuši operatīvos dienestus.

Ģimene bijusi nelabvēlīga, un policija jau iepriekš tēvam bija piemērojusi nošķiršanu, taču acīmredzot sievietei un vīrietim bija izdevies salabt un ģimenes galva bija atgriezusies mājās, klāstīja Ķuzis.

Saistībā ar notikušo policijas priekšnieks sacīja, ka "ir divas lietas, kas Latvijā rada noziedzību – sadzīviskā vardarbība un nemotivētā agresija". "Mēs iznīcinām viens otru par sīkumiem," savu viedokli pauda policijas priekšnieks.

Zemgales reģiona priekšnieks papildināja, ka mirušās personas ir 1966. gadā dzimis vīrietis un 1993. gadā dzimusi sieviete, kā arī deviņus mēnešus veca meitenīte. Mirušajiem vardarbīgas nāves pazīmes konstatētas netika. Kā iespējamo abu pieaugušo nāves cēloni policija min narkotisko vielu pārdozēšanu.

Attiecībā uz trim slepkavībām policijas pārstāvji stāstīja, ka viena notikusi Jēkabpils pusē. Tur noslepkavots kāds vīrietis, kura īpašumi pēc tam pārrakstīti. Otrs gadījums noticis Bauskā, kur kāda dzīvokļa īpašniece izīrējusi diviem jauniešiem. Īrnieki dzīvokļa īpašnieci noslepkavojuši ar mērķi nemaksāt īres naudu un telefona dēļ, kuru pēcāk nodevuši lombardā. Pēc sievietes noslepkavošanas aizdomās turēti viņas līķi sadalījuši divās daļās un ievietojuši tās polietilēna maisos. Pēc tam šos maisus viņi izvietojuši uz balkona, kur policija tos arī atradusi.

Savukārt trešā slepkavība notikusi Rīgā, Brasas iecirkņa apkārtnē, kur mantkārīgos nolūkos sievieti noslepkavojis viņas draugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!