Foto: DELFI Aculiecinieks
Portālā "Manabalss.lv" nule sākta parakstu vākšana par valsts finansējuma piešķiršanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas "Gaiļezers" nodaļu telpu remontam.

Līdz šim par iniciatīvu parakstījušies 45 cilvēki. Iniciatīvu rosinājusi māmiņa, kura, uzturoties medicīnas iestādē kopā ar savu mazuli, bija šokēta par palātas slikto stāvokli.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā "Gaiļezerā" pacientiem jāmitinās palātās, kurās ir pelējums, nolupis grīdas klājums un rūsas sagrauzta izlietne, kā arī slimnīcas gaitenī no jumta pil ūdens.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Vita Šteina skaidroja, ka ir izsludināts konkurss par tehniskā būvniecības projekta izstrādi slimnīcas rekonstrukcijai. Slimnīcas rekonstrukcijas izmaksas lēstas ap 20 miljoniem eiro.

Savukārt Veselības ministrija norāda, ka situācija atkal apliecina būtisku problēmu Latvijas veselības aprūpes sistēmā – zemu veselības jomai piešķirto valsts finansējumu. Veselības nozarei piešķirtais līdzekļu apjoms ir ierobežots un nepietiekams pat valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu groza nodrošināšanai.

"Attiecībā uz tehnisko projektu un tā izstrādi, šī projekta izstrāde ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas kompetence," norāda Zarāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!