Foto: Rīgas Pašvaldības policija

3. decembra naktī Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju par suni, kurš ilgstoši kādā dzīvoklī Šampēterī rej un traucē naktsmieru citiem nama iedzīvotājiem , portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi dzirdējuši suņa rejas no norādītā dzīvokļa. Tobrīd no blakus dzīvokļa iznācis kaimiņš. Viņš pašvaldības policistiem pastāstījis, ka kaimiņos dzīvo kāda aptuveni 30 gadus veca sieviete, kura regulāri lietojot alkoholu un uzņemot dažādas kompānijas vai arī pati ilgstoši nenākot mājās, lai arī tur uzturas viņas mājdzīvnieki.

Kaimiņš nezināja, cik daudz mājdzīvnieku sievietei pieder, jo nekad nav redzējis, ka sieviete suni izvestu pastaigāties. Sarunāties ar sievieti viņš neesot varējis, jo dāma regulāri bijusi reibumā.

Policisti ilgstoši klauvējuši pie dzīvokļa durvīm, taču tās neviens nav atvēris. Kaimiņš paskaidrojis, ka sievieti nav redzējis trīs dienas. Šajā laikā viņš dzirdējis izmisušus rējienus un smilkstēšanu.

Notikuma vietā pieņemts lēmums izsaukt Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekus, kā arī veterinārās klīnikas "Dr. Beinerts" veterinārārstu.

Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pēc brīža ieradušies VUGD darbinieki, kuri pieslējuši kāpnes pie dzīvokļa logiem. Glābēji caur dzīvokļa logiem pamanījuši vairākus novārgušus dzīvniekus, kuri atradušies uz grīdas līdzās ekskrementiem. Mājdzīvnieku saimniece vienistabas dzīvoklī manīta netika.

Operatīvie dienesti nolēmuši durvis uzlauzt. Ieejot dzīvoklī, tajā bija jūtama spēcīga ekskrementu smaka. Veterinārārsts noķēris novārdzinātu suni un pēc tam trīs kaķus, kuri bija tādā pašā stāvoklī kā suns. Pēc vispārējām veselības pārbaudēm mājdzīvnieki nogādāti dzīvnieku patversmē "Ulubele", kur pašlaik viņi atkopjas un pēc 14 dienām gaidīs jaunus saimniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!