Foto: F64

Valdība, otrdien 6.decembrī lems par četru miljonu eiro piešķiršanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), lai segtu izdevumus, kas saistīti ar darba samaksas pārrēķinu ugunsdzēsējiem.

Rīkojuma projekts paredz, ka Finanšu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem jāpiešķir VUGD finansējums, kas nepārsniedz 4 000 000 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar darba samaksas pārrēķinu amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm par laika periodu no 2014.gada 16.jūnija līdz 2016.gada 15.jūnijam sakarā ar Augstākās tiesas šīs vasaras jūnija spriedumu.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta 16.jūnijā apmierināja VUGD amatpersonu un darbinieku arodorganizācijas priekšsēdētāja Aleksandra Gulbja prasību par dežūrmaiņas laikā paredzēto pārtraukumu iekļaušanu darba laikā un uzdeva VUGD veikt darba samaksas pārrēķinu, darba laikā ieskaitot dežūrmaiņas laikā paredzētos pārtraukumus, un apmaksāt dienesta pienākumu pildīšanu virs noteiktā laika.

Atbildīgajām iestādēm līdz nākamā gada 31.martam bija jāvienojas ar iekšlietu nozaru arodbiedrībām par virsstundu darba samaksas un piemaksas par nakts darbu kompensācijām.

Oktobrī Ministru kabinets (MK) atbalstīja grozījumus likumā, lai nodrošinātu precīzu dienesta pienākumu izpildes laika uzskaiti.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā noteikto amatpersonai, kura strādā vairāk nekā sešas stundas un ne vairāk kā 12 stundas dienā, piešķir pārtraukumu, kas nedrīkst būt īsāks par 30 minūtēm un ko neieskaita dienesta pienākumu izpildes laikā.

Ņemot vērā katra konkrētā dienesta darba specifiku, iestādes vadītājs var aizliegt atstāt dienesta pienākumu izpildes vietu minētā pārtraukuma laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!