Foto: LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniekam - pilnsabiedrībai SBRE - varētu nākties par būvdarbu kavēšanos maksāt līgumsodu aptuveni trīs miljonu eiro apmērā, otrdien žurnālistiem pastāstīja slimnīcas valdes locekle Arta Biruma.

Viņa gan norādīja, ka precīzāki aprēķini varētu būt tuvākajā laikā, jo par šo jautājumu vēl notiek sarunas ar būvniekiem.

Kā Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē stāstīja slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisārs, būvdarbi objektā tuvojas noslēgumam. Esot izbūvētas iekšējās un ārējās konstrukcijas, inženiertehniskās sistēmas, kā arī paveikti citi svarīgi darbi. Šobrīd noslēguma fāzē esot iekšējie apdares darbi.

Komisārs prognozēja, ka jaunā korpusa pirmo kārtu būvnieks ekspluatācijā nodos 2017.gada janvārī, savukārt ēkas ekspluatāciju varēs sākt no nākamā gada aprīļa.

Kā Saeimas komisijas sēdē norādīja Biruma, riski zaudēt Eiropas Savienības (ES) finansējumu ir mazi, jo nodošanas termiņu var pagarināt līdz 2019.gada martam. Tomēr par konkrētiem termiņiem slimnīca varēšot runāt tad, kad būve tiks pieņemta ekspluatācijā.

Šāda atbilde gan neapmierināja Saeimas deputātus un arī Finanšu ministriju (FM). FM aicināja sniegt slimnīcu patiesu un reālistisku informāciju, lai vajadzības gadījumā termiņus ar Eiropas Komisiju būtu iespējams pagarināt laicīgi. Arī Inguna Sudraba (NSL) norādīja, ka nākamā gada martā termiņus pagarināt būs par vēlu, tāpēc to vajag darīt jau tagad.

Uz to Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Jānis Trupovnieks (ZZS) atbildēja, ka neviens vēl pagaidām konkrētus termiņus nosaukt nevar un to būšot iespējams izdarīt decembra beigās. Viņš uzsvēra, ka ministrija seko līdzi projekta realizācijai.

Jau ziņots, ka sākotnēji tika paredzēts, ka būvnieks Stradiņa slimnīcai jauno korpusu sāks nodot 17.oktobrī, tomēr darbi ir iekavējušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!