Foto: LETA

Vairāki Saeimas deputāti pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus, liecina Iekšlietu ministrijas Administratīvo pārkāpumu uzskaites nodaļas apkopotā un Saeimā iesniegtā informācija.

Laikā no 14. jūnija līdz 1. septembrim pie administratīvās atbildības saukti 10 deputāti, lielākā daļa no viņiem – astoņi – nav ievērojuši ceļu satiksmes noteikumus.

Par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu sodīts Andrejs Elksniņš (S), Andrejs Judins (V), Edvīns Šnore (NA), Jānis Trupovnieks (ZZS), Jānis Tutins (S) un bijušais Saeimas deputāts Dainis Liepiņš (LRA).

Savukārt Rihards Eigims (ZZS) sodīts par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu un Jānis Klaužs – par transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu pārkāpšanu.

Naudas sods piemērots Elksniņam, Eigimam, Klaužam, Liepiņam, Šnorem, Trupovniekam
Savukārt Judinam un Tutinam piemērots brīdinājums.

Deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) pie administratīvās atbildības saukts par nesadarbošanos ar nodokļu administrācijas amatpersonām. Par to viņam piemērots naudas sods.

Savukārt deputātam Veiko Spolītim piemērots naudas sods par amatu savienošanas ierobežojumu izpildes kārtības neievērošanu un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu.

Vēstīts, ka maijā Saeima pieņēma grozījumu Satversmē, kas paredz, ka deputātus pie administratīvās atbildības var saukt bez parlamenta piekrišanas. Savukārt grozījumi Saeimas kārtības rullī paredz, ka reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē jāpaziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

Plānots, ka par administratīvi sodītajiem deputātiem Saeimā ziņos ceturtdien, 1. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!