Foto: Publicitātes foto

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) vairākus mēnešus neesot saņēmis atbildi par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu vai noraidīšanu, tāpēc lūdz parlamenta Nacionālās drošības komisiju (NDK) palīdzēt risināt šo jautājumu.

Deputāts iesniegumā drošības komisijai skaidro, ka pēc ievēlēšanas Ārlietu komisijā viņš jūlijā vērsās ar iesniegumu par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu, taču apmēram četru mēnešu laikā viņam nav sniegta atbilde par pielaides piešķiršanu vai tās noraidīšanu.

Kalnozols lūdz NDK sekmēt, lai valsts aparāta ierēdņu neizdarība netraucētu veikt tautas vēlēta Saeimas deputāta pienākumus, pārstāvot iedzīvotāju intereses Ārlietu komisijā. "Lūdzu sniegt informāciju un skaidrojumu, pēc kādām likumu normām un normatīvajiem aktiem Saeimas deputātam tiek piešķirta vai noraidīta pielaide valsts noslēpumam. Tai skaitā, cik ilgā laikā atbilstoši likuma normām tā ir jāveic," pauž politiķis. Viņš norāda, ka presē esošā informācija par valsts noslēpuma pielaidēm, rada iespaidu, ka šīs pielaides izsniegšana vairāk ir saistīta ar politiskām manipulācijām nevis patiesām rūpēm par valsts drošību.

Deputāts savā iesniegumā arī pievēršas jautājumiem, ko publiski aktualizējis jau iepriekš. Viņš NDK atbalstu lūdz arī pret darbībām, kuras pret viņu tiek organizētas personu grupā. Pēc deputāta rīcībā esošās informācijas, kuru viņš esot sniedzis valsts drošības iestādēm, varot izdarīt secinājumus, ka vairāku personu grupa ir organizējusi darbības, lai izkrāptu naudu, celtu neslavu, sekmētu safabricētas krimināllietas ierosināšanu un prettiesisku Latvijas pilsoņu bērnu izvešanu un aizturēšanu ārzemēs. Viņš arī šīs trīs personas – bijušās PSRS specdienestu darbinieku, advokātu un ar masu mediju pārstāvjiem labās attiecībās esošu personu – savā iesniegumā nosauc vārdā.

Viņš lūdz pārbaudīt neapstiprinātu informāciju, ka šīs darbības notiek ar Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja darbinieku ziņu un atbalstu. "Lūdzu sekmēt informācijas pārbaudi, ka dotās darbības ir koordinētas no SIA "Skonto būve" saistītu drošības darbinieku puses," norāda politiķis.

"Lūdzu sekmēt pārbaudi, kāpēc Latvijas tiesībsargājošās iestādes ar bezdarbību un procesuālo vienaldzību atbalsta bērnu prettiesisku izvešanu un aizturēšanu ārvalstīs. Vai šī bezdarbība nav saistīta ar apstākļiem, ka persona, kura ir apveltīta ar labām spējam pārliecinoši melot, rast viegli uzticību un kontaktu ar cilvēkiem un kura organizēja manu bērnu prettiesisku izvešanu no Latvijas, ir iesaistīta valsts drošības dienestu darbībās," raksta Kalnozols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!