Foto: LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jauno korpusu vairs nav iespējams nodot tajos termiņos, kas savulaik tika saskaņoti ar Eiropas Komisiju (EK), pārliecināts bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Viņš intervijā aģentūrai LETA norādīja, ka ir norūpējies par slimnīcas jaunā korpusa nākotni. Belēvičs stāstīja, ka līdz ar slimnīcas bijušā valdes locekļa Normunda Štāla atlaišanu tika atlaista arī viņa piesaistītā komanda, kas zināja, kādas tehnoloģijas un IT risinājumi iestādei nepieciešami.

Pēc Belēviča teiktā, tas ir novedis pie tā, ka jau piecus mēnešus Veselības ministrija (VM) kavējas ar iepirkuma konkursu izsludināšanu, bet tuvojas slimnīcas nodošanas termiņš. Līdz ar to, pēc bijušā ministra domām, vairs nav iespējams slimnīcas jauno korpusu nodot tajos termiņos, kas savulaik tika saskaņoti ar EK. Tas nozīmē, ka valstij var nākties atmaksāt slimnīcā ieguldītos Eiropas Savienības 23 miljonus eiro. Tāpat Belēvičs šaubās, ka vairs ir iespējams nodošanas termiņus pagarināt.

Jau ziņots, ka Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa pirmā kārta ir jāpabeidz līdz nākamā gada 31. martam. Finanšu ministrija (FM) iepriekš ir norādījusi, ka projekts šajā termiņā tiks pabeigts. FM norādīja, ka galīgais termiņš saskaņā ar EK regulējumu lieliem projektiem izņēmuma kārtā ir 2019. gada 31. marts. Līdz ar to Eiropas Savienības fondu finansējumu var pazaudēt, ja projekts netiek pabeigts līdz 2019. gada 31. martam.

Tomēr, kā ziņots iepriekš, šobrīd kavējas korpusa pirmās kārtas nodošana slimnīcai.

Savukārt slimnīcas jaunā korpusa otrās kārtas būvniecību plānots sākt 2020. gada martā, un tā varētu ilgt 40 mēnešus līdz 2023. gada jūlijam. Savukārt iekārtu montāža slimnīcā plānota līdz 2023. gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!