Sabiedrībā pazīstami cilvēki sagatavojuši emocionālu atbalsta video 13. janvāra lietā notiesātajam mūziķim Ansim Ataolam Bērziņam, kurš šobrīd no likumsargiem ir paslēpies ārzemēs.

Video iniciatori un veidotāji ir Edgars Šubrovskis, Arnis Račinskis, Una Rozenbauma un Jānis Joņevs.

Tiek uzsvērts, ka "tiesa Bērziņam ir piespriedusi reālu cietumsodu. Gads un astoņi mēneši. Anša nodarījums – 2009. gada 13. janvāra demonstrācijas laikā viņš svieda vairākus akmeņus uz Saeimas ēku. Pārējie šajā lietā apsūdzētie ir tikuši cauri ar sabiedriskā darba stundām, soda naudām vai nosacītiem sodiem. Arī tie, kuri demolēja veikalus un mašīnas Vecrīgā," norāda video autori.

"Kā tiesa nonāca pie šāda sprieduma? Kas todien notika Vecrīgā? Vai Ansis tiešām ir pelnījis zaudēt brīvību? Valsts prezidents Raimonds Vējonis var Ansi apžēlot pēc savas iniciatīvas. Lēmums jāpieņem pēc iespējas ātrāk, lai Ansis var sagaidīt Ziemassvētkus ar saviem trim bērniem," turpina video autori.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagājušā gada nogalē Ansis Ataols Bērziņš tika notiesāts ar reālu brīvības atņemšanu uz gadu un astoņiem mēnešiem par dalību 2009. gada 13. janvāra grautiņos Vecrīgā. Iepriekš Bērziņam bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz tādu pašu termiņu. Šobrīd Ansis Ataols Bērziņš atrodas ārpus Latvijas un ir izsludināts meklēšanā. Savukārt portālā "Change.org" tiek vākti paraksti Anša Ataola Bērziņa atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!