Foto: LETA
Talsu rajona tiesa trešdien lēmusi izbeigt tiesvedību vienā no Zolitūdes traģēdijas civillietām daļā pret atbildētājiem "Maxima Latvija" un "Tineo".

Prasība bija iesniegta pret "Maxima Latvija", "Tineo" un SIA "Homburg Zolitūde" par bezdarbību, kas izraisījis smagas sekas, lūdzot piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju.

Iepriekš saistībā ar šo civillietu prasītāja puse tiesā iesniegusi pieteikumu, kurā lūgts izbeigt tiesvedību daļā pret "Maxima Latvija" un "Tineo". Jau iepriekš ziņots, ka "Maxima Latvija" ar daļu no Zolitūdes traģēdijā cietušajiem panākusi vienošanos, kas attiecas arī uz uzņēmumu "Tineo". Vienošanās paredz, ka katra bojā gājušā ģimene saņems 100 000 eiro.

Vienlaikus jau iepriekš vairāku cietušo pārstāvis Aldis Gobzems intervijā portālam "Delfi" uzsvēra, ka vienošanās attiecās tikai uz "Maxima Latvija" un "Tineo", bet tiesvedības attiecībā uz pārējiem atbildētājiem turpināsies.

Tiesā uzņēmums "Homburg Zolitūde" lūdzis tiesu vērtēt lēmuma par tiesvedības izbeigšanu daļā pret "Maxima" un "Tineo" lietas turpmāko tiesvedību. Kā vienu no pieturas punktiem minot nepieciešamību vērtēt turpmāko tiesvedību par apstākļiem, kas skar neevakuēšanu un trauksmes siganalizācijas ignorēšanu, bet otrais uzņēmuma ieskatā nozīmīgais punkts, kas vērtējams, ir prasībā minētā solidārā piedziņa.

Tiesa lēma cietušo pārstāvja pieteikumu par lietas izbeigšanu daļā apmierināt, izbeidzot tiesvedību pret "Maxima Latvija" un "Tineo". Lēmums pārsūdzams desmit dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!