Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā līdz šim saņēmusi 20 cietušo pieteikumus, kuros viņi daļēji atsakās no saviem morālā kaitējuma kompensācijas pieteikumiem.

Jau vēstīts, ka gandrīz trīs gadus pēc lielveikala "Maxima" sabrukšanas Zolitūdē bojāgājušo tuvinieki un "Maxima Latvija" vienojušies par kompensācijas jeb, kā to izvēlas saukt uzņēmums, atbalsta izmaksu 100 tūkstošu eiro apmērā katra bojāgājušā ģimenei.

Šī vienošanās panākta civillietās, kas vairākās Latvijas tiesās ierosinātas pēc cietušo pieteikumiem, kā arī tā attiecas uz krimināllietu, kurā, saskaņā ar vienošanos, cietušie atsauc savus kaitējuma pieteikumus tajā sadaļā, kurā apsūdzēta "Maxima Latvija" un šī uzņēmuma darbiniece Inna Šuvajeva.

Tiesā šajā krimināllietā 8. novembrī saņemti deviņi iesniegumi no cietušiem par daļēju atteikšanos no kaitējuma kompensācijas pieteikumiem.

Valsts apsūdzības uzturētāji otrdien tiesā pauda, ka neiebilst pret iesniegumu pievienošanu lietas materiāliem, bet par to būtu jālemj kopā ar gala nolēmumu pašā krimināllietā.

Advokāte Baiba Mūrniece, kura pārstāv vienu no cietušajiem, otrdien tiesā pievienojas prokuroru teiktajam, piebilstot, ka cietušajiem ir tiesības atsaukt kaitējuma kompensācijas pieteikumu.

Uzklausījusi viedokļus, tiesa lēma deviņus pieteikumus par daļēju atteikšanos no kaitējuma kompensācijas pievienot krimināllietas materiāliem.

Savukārt otrdien tiesā saņemti vēl 11 cietušo iesniegumi par atteikšanos no kaitējuma kompensācijas pieteikumiem.

Pēc tam, kad ar pieteikumiem bija iepazinušies valsts apsūdzības uzturētāji, prokurors Kaspars Cakuls teica, ka apsūdzības viedoklis arī par šiem pieteikumiem ir tāds pats kā par deviņiem iepriekšējiem.

Tiesa lēma arī šos pieteikumus pievienot lietas materiāliem.

Jau vēstīts, ka pēc traģēdijas, kad, 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, gāja bojā 54 cilvēki, tika ierosināta krimināllieta – tā dēvētā Zolitūdes traģēdijas krimināllieta, kas ir vērienīgākā tiesas prāva Latvijas vēsturē.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2015. gada decembrī sāka skatīt lietu, kurā sākotnēji prokuratūra par cietušajiem krimināllietā atzinusi 263 personas, bet kopējais pieteiktais kompensācijas apmērs ir 155 miljoni eiro. Kā liecinieki krimināllietā pieteikti 144 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!