Foto: LETA
Piektdien valsts augstākās amatpersonas savos apsveikumos Lāčplēša dienā aicina atcerēties par karavīriem, kuri atdeva savas dzīvības par Latviju, kā arī godināt tos, kuri tagad sargā valsts drošību.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis savā kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauž, ka pirms gandrīz gadsimta mūsu karavīri izcīnīja Latvijas neatkarību, bez viņu upura nebūtu Latvijas.

Prezidents atzīmē, ka mūsu karavīri un zemessargi pašaizliedzīgi mūs sargā arī šodien. "Bez viņiem Latvija nebūtu tik droša," pauž prezidents.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) savā apsveikumā "Twitter" uzsver, ka "Mūsu karavīri ir mūsu Lāčplēša spēks. Godinām tos, kuri krita par Latviju! Lepojamies ar tiem, kuri šodien sargā Latviju".

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) savā "Twitter" publiskotajā apsveikumā pauž, ka, atzīmējot Lāčplēša dienu, "pieminam visus karavīrus, kuri dažādos laikos ir cīnījušies par Latviju – bez viņiem mūsu valsts nebūtu!"

Lāčplēša diena ir piemiņas diena, ko katzīmē par godu neatkarīgās Latvijas valsts armijas uzvarai pār tā saukto Bermonta karaspēku, kurš mēģināja iebrukt Rīgā 1919. gada 11. novembrī. Pieminot šo notikumu, Lāčplēša dienā tiek godināti Latvijas brīvības cīnītāji.

Rīgā un visā Latvijā brīvības cīnītāju piemiņa tiek godināta dažādos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!