Svētdien, 6. novembrī, avarējis autobuss, kurā atradušies 22 bērni un četri pieaugušie. Avārija notikusi autoceļa A1 posmā Rīga - Ainaži, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā no ceļa ir nobraucis autobuss un apgāzies, portālam "Delfi" pastāstīja VP pārstāve.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka negadījums noticis pulksten Salacgrīvas pagastā, autoceļa A1 Rīga (Baltezers)-Igaunijas robeža (Ainaži) 72. kilometrā.

Automašīnas "Volvo" vadītājs – 1971. gadā dzimis vīrietis –, apdzenot smago automašīnu "MAN" sakabē ar piekabi "Krone", kuru vadīja 1973. gadā dzimis vīrietis, iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur notika sadursme ar pasažieru autobusu "Scania", kuru vadīja 1981. gadā dzimis vīrietis.

Sadursmes rezultātā pasažieru autobuss nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās, bet "Volvo" ietriecās smagās automašīnas "MAN" piekabes trešajā tiltā.

Cietuši 14 autobusa pasažieri, kuri nogādāti slimnīcā.

Kopumā autobusā atradušies 22 bērni un četri pieaugušie. "Uz notikuma vietu nosūtītas septiņas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes," portālam "Delfi" sacīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Viņa pastāstīja, ka bērni guvuši pārsvarā dažāda veida sasitumus, nobrāzumus, zilumus, kā arī daudziem bērniem pēc notikušā bija stresa reakcija.

"Šis autobuss ir braucis pa ceļu, bet pretējā braukšanas joslā braukusi arī kāda vieglā automašīna, kas ir pēkšņi saslīdējusi un līdz ar to iebraukusi joslā, kurā brauca autobuss," portālam "Delfi" skaidroja VP pārstāve. "Lai izvairītos no sadursmes, autobusa vadītājs piebraucis tuvāk ceļa malai, kā rezultātā viņa vadītais transporta līdzeklis apgāzies," stāsta Gžibovska.

"Pašreizējā informācija liecina, ka ir vairāki cietušie, taču, visdrīzāk, ka nav guvuši smagas traumas," sacīja Gžibovska.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" teica, ka bērnu gūtie miesas bojājumi nav bijuši smagi.

Negadījums noticis brīdī, kad vieglā automašīna veikusi apdzīšanas manevru.

VP šādos laika apstākļos iesaka būt uzmanīgiem uz ceļa. Tāpat likumsargi aicina negaidīt 1. decembri, lai nomainītu ziemas riepas, bet darīt to savlaicīgi.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!