Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Trešdienas, 19.oktobra, vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pamanīja kādu kravas mikroautobusu, kura vadītājs, braucot pa Maskavas ielu, ilgstoši pārvietojās pa sabiedriskā transporta joslu. Mikroautobusam pie stūres bija nepilngadīgs jaunietis, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Izmantojot speciālos gaismas skaņas signālus, kārtības sargi vairākas reizes aicināja autovadītāju apstāties. Mirkli vēlāk autovadītājs, mēģinot apturēt savu transportlīdzekli, uzbrauca uz apmales un gandrīz taranēja blakus esošo ceļazīmi, tomēr dažus metrus tālāk vadītājam izdevās veiksmīgi apstāties.

Pēc auto apturēšanas policisti piegāja pie autovadītāja un noskaidroja, ka viņam nav auto vadīšanas tiesību. Jaunais vīrietis skaidroja, ka pilngadību sasniegs vien pēc mēneša, tādēļ tiesību viņam neesot.

Tāpat sarunas laikā puisis pastāstīja, ka pirms braukšanas esot dzēris alu, savukārt automašīnas reģistrācijas dokumentus viņš uzrādīt nevarēja, sakot, ka "Mercedes Benz" markas mikroautobuss piederot darba devējam.

Ņemot vērā notikušā apstākļus, uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas (VP) darbinieki, kuri pārņēma darbu notikuma vietā. Vēlāk VP Ceļu policisti jaunieša izelpā konstatēja 0,75 promiles alkohola. Savukārt mikroautobusa apskates laikā tika konstatēts, ka kravas nodalījumā atrodas 180 litri nezināmas izcelsmes degvielas.

Tā kā Rīgas pašvaldības policijas palīdzība vairs nebija nepieciešama, Latgales pārvaldes darbinieki devās prom. Jaunietim par braukšanu reibumā bez tiesībām draud kriminālatbildība, savukārt, ja izrādīsies, ka arī pārvadātā degviela ir nelegāla, arī par to puisi varēs saukt pie atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!