Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Kalniešu pagastu, kur dzīvojamajā mājā bija izcēlies ugunsgrēks, portāls “Delfi” uzzināja VUGD.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamajā mājā bija degusi grīda viena kvadrātmetra platībā un blakus degšanas vietai atrodas apmēram 62 gadus vecs vīrietis, kurš bija gājis bojā. Notikušā apstākļus skaidros Valsts policija.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 01:33, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, Miera ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg matracis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 0,2 kvadrātmetru platībā degušais matracis jau ir nodzēsts. Ugunsgrēkā cieta apmēram 60 gadus veca sieviete.

Svētdien, plkst. 18:40, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Rudens ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Meklējot dūmu cēloni, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas piektajā stāvā deg dīvāns trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 65 gadus vecs vīrietis, bet vēl viens cilvēks izglābts.

Aizvadītajās brīvdienās no šī gada 22.oktobra plkst. 6.30 līdz 24.oktobra plkst. 6.30, VUGD saņēma 91 izsaukumu – 41 uz ugunsgrēku dzēšanu un 41 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!