Foto: F64
Svētdien pie Jūrkalnes apgāzusies laiva ar cilvēkiem. Viens cilvēks paša spēkiem izkļuvis krastā, bet divi nav atrasti, un meklēšanas operācija ir noslēgta, jo cilvēki šādā ūdens temperatūrā var izdzīvot līdz trim stundām, portālam "Delfi" pastāstīja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Informācija par notikušo tika saņemta pulksten 19:09. Tā nekavējoties tika nodota arī Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vīrietis atrodas krastā mediķu aprūpē. Saskaņā ar viņa teikto, jūrā apgāzās laiva, viņš ir spējis izkļūt krastā, bet vēl divi vīrieši ir palikuši pie apgāztās laivas.

Ugunsdzēsēji devās ar laivu jūrā un apmēram 300 metru attālumā no krasta ieraudzīja apgāzušos laivu. Pārmeklējot teritoriju ap laivu, cilvēki netika atrasti.

Kā portālu "Delfi" informēja Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrā (MRCC Rīga), centrs pulksten 19:11 saņēmis informāciju no VUGD, ka Jūrkalnē pretī stāvkrastam ir apgāzusies laiva, kurā atradušies trīs cilvēki un viens no tiem ir izpeldējis krastā.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja krasta apsardzes kuģi KA-14 "Astra" un patruļkuģi P-09 "Rēzekne" doties uz notikuma vietu, veikt meklēšanas un glābšanas operāciju aprēķinātājā dreifa rajonā.

Pusnaktī operācija tika pabeigta, bet cilvēki netika atrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!